Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Γιατί να θέλει κάποιος να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος;
Γιατί να θέλει κάποιος να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος;

Γιατί να θέλει κάποιος να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος;

Σε μια περίοδο όπου η όποια ενασχόληση με τα κοινά  κρίνεται με καχυποψία, όπου η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις δημοτικές αρχές έχει κλονιστεί, γιατί να θέλει κάποιος να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος;

Αναντίλεκτα, το να παραμένει ένας πολίτης ανενεργός και να απαξιώνει γενικά και αόριστα τους δημοτικούς φορείς δεν οδηγεί πουθενά. Η απολιτική  σκέψη, η παθητική στάση και η πλήρης πολιτική αδιαφορία διαιωνίζουν το πρόβλημα. Τίποτα δεν άλλαξε με την απραξία, τίποτα δεν εξελίχθηκε.  Η ευαισθητοποίηση, η συμμετοχή και η πολιτική έκφανση είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων μας.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι, το να θέτει κάποιος υποψηφιότητα, υποδηλώνει την ανάγκη να εμπλακεί ενεργά, να αναλάβει  τις ευθύνες του ως πολίτης και να προσφέρει τις ιδέες του για αναδιαμόρφωση της πόλης του. Υποδηλώνει, επίσης, τη διάθεση να αφιερώσει τον ελεύθερο του χρόνο για να υποστηρίξει τα πιστεύω του, να διεκδικήσει και  να παλέψει για το  δήμο του.  Δεν επιδιώκει να προωθήσει προσωπικά οφέλη μέσω της αναγνωρισιμότητας , ούτε να προετοιμάσει το έδαφος για μετέπειτα πολιτική καριέρα.

Ένας Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να γίνει το μέσο για τη μεταφορά των προβλημάτων που υπάρχουν στην πόλη του και να ασκήσει πιέσεις για την επίλυσή τους. Με βάση την ακαδημαϊκή και την κοινωνική του μόρφωση, τις εμπειρίες, το ήθος και το χαρακτήρα του, μπορεί να προσδώσει  ποιότητα, νέες  ιδέες και προοπτικές, με την παρουσία του, στο Δημοτικό  Συμβούλιο.

Σίγουρα ένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να κάνει μόνος του τη διαφορά.  Μπορεί όμως να προσφέρει πολλά. Με μαχητικότητα και δυναμισμό μπορεί να εμπνεύσει το σύνολο. Γιατί ένα  Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει σύσσωμο να απαιτεί. Να απαιτεί και να διεκδικεί αυτά που του αναλογούν και ακόμα περισσότερα.

Προτάσεις και καινοτόμες ιδέες  υπάρχουν πολλές. Η υλοποίηση τους θα επέλθει μόνο μέσω της σωστής αξιοποίησης των κεκτημένων, της διεκδίκησης για τη δημιουργία νέων ευκαιριών και της ενεργοποίησης όλων των πολιτών, των φορέων και των μηχανισμών ανάπτυξης .

Στόχος μου είναι να συμβάλω στο να αλλάξει η εικόνα του Δήμου. Επιθυμία μου να ζωντανέψει η πόλη μου. Να αναδιαμορφωθεί, να εξυγιανθεί και στη συνέχεια να προβάλουμε μια βελτιωμένη εικόνα προς τα έξω.

Άκης Ζαννέτου

#Νο6 #ΔΗΣΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας

#διεκδικώ #λάρνακα

Send this to a friend