Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνέντευξη Ανδρέα Λάρκου: Το ποιοτικό καρναβάλι στο Foto Larko, η πείρα 25 χρόνων, ο Χριστόφιας και ο Κληρίδης (video)
Συνέντευξη Ανδρέα Λάρκου: Το ποιοτικό καρναβάλι στο Foto Larko, η πείρα 25 χρόνων, ο Χριστόφιας και ο Κληρίδης (video)

Συνέντευξη Ανδρέα Λάρκου: Το ποιοτικό καρναβάλι στο Foto Larko, η πείρα 25 χρόνων, ο Χριστόφιας και ο Κληρίδης (video)

Εδώ και πάνω από 25 χρόνια το Foto Larko βάζει την πόλη μας για τα καλά σε ρυθμούς καρναβαλιού. Ο Ανδρέας Λάρκος ήταν ο πρώτος ο οποίος έφερε το καρναβάλι στην πόλη μας και έκανε το βήμα να φέρει στολές, μάσκες και αξεσουάρ.

Τρεις περίπου δεκαετίες μετά, ακόμη έχει τη δύναμη και συνεχίζει. Είναι μακράν ο κορυφαίος στο είδος του και το σίγουρο είναι ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν περάσει από το Foto Larko για να ντυθούν στο καρναβάλι.

Το larnakaonline συνάντηση τον κ. Αντρέα Λάρκο στο φωτογραφείο του, μας ξενάγησε στον χώρο όπου βρίσκονται οι στολές, τα αξεσουάρ, οι περούκες κτλ και μας μιλά για τις δικές του εμπειρίες αλλά και τι μπορεί κανείς να βρει επισκεπτόμενος το κατάστημα το οποίο βρίσκεται στην Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου 15 (απέναντι από το Costa Coffe).

Ο κ. Λάρκος έχει κάνει φιλίες και γνωριμίες και με πολλούς γνωστούς πολιτικούς και μας μιλά για τις συναντήσεις με τον Δημήτρη Χριστόφια αλλά και τον Γλαύκο Κληρίδη…

Πιο κάτω διαβάστε κάποιες ατάκες του και δείτε το σχετικό βίντεο!!!

«Όταν ακούω τη λέξη καρναβάλι μου έρχεται στο μυαλό το Ρίο, η Λεμεσός και το Foto Larko».

«Έχουμε ξεκινήσει εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Ήμουν ο πρώτος και ο μοναδικός στην Λάρνακα και εξακολουθώ να είμαι ο πρώτος και ο μοναδικός σε ποικιλία, ποιότητα και στο εύρος αξεσουάρ και στολών».

«Το να ξεκινήσω τα καρναβαλίστικα ήταν μια νεανική τρέλα η οποία εξακολουθεί να υπάρχει».

«Χαίρομαι πολύ όταν έρχονται πελάτες μου ιδιαίτερα από την Λεμεσό».

«Πριν μερικά χρόνια υπήρχε μια διαφήμιση της Τράπεζας Κύπρου που έλεγε «Σκέψου του γίνεται» και το μετέτρεψα στο Foto Larko. Ότι σκεφτόταν ο πελάτης το έβρισκε και το βρίσκει. Ο πελάτης εδώ θα βρει τα πάντα».

«Καταργήσαμε την ενοικίαση πλέον. Συμφέρει στον πελάτη να αγοράσει την στολή του».

«Υπάρχουν πάνω 2000 κοστούμια και χιλιάδες αξεσουάρ».

«Η αποκριά είναι μέρα εκτόνωσης».

«Είμαστε από η ώρα 9 το πρωί ανοικτοί μέχρι αργά το βράδυ. Το Σαββατοκύριακο μέχρι και τις 12 τα μεσάνυκτα. Έχουμε εδώ και 3 χρόνια ανοίξει και κατάστημα στο Παραλίμνι το οποίο θα δουλεύει από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 13 Μαρτίου. Η διεύθυνση είναι απέναντι από τα γραφεία της Cyta στη Γρίβα Διγενή».

«Παιδικά υπάρχουν από 15 ευρώ, για ενήλικες 18-20 ευρώ μέχρι και 30-40 ευρώ».

«Πολλές από τις ακριβές μας στολές έχουν κερδίσει και πολλούς διαγωνισμούς».

«Κάθε χρόνο λέω φέτος θα κάνουμε λιγότερα πράγματα, αλλά όσο πλησιάζουν οι μέρες του καρναβαλιού είναι σαν να πατάς γκάζι και αναπτύσσει το αυτοκίνητο».

«Οι νεαρές προτιμούν σέξι στολές, ενώ οι μεγαλύτερες κάτι πιο σοβαρό».

«Είχαμε κυκλοφορήσει παλιά μάσκες πολιτικών μας. Σιγά-σιγά έχει ξεφτίσει η μάσκα του πολιτικού. Ίσως και επειδή ο κόσμος έχει βαρεθεί αυτή την κατάσταση».

«Είχα πολύ αγαπητό φίλο τον Γλαύκο Κληρίδη και τον Δημήτρη Χριστόφια. Έρχονταν εδώ, μιλούσαμε, πίναμε τη ζιβανία μας. Ειδικά την παραμονή της πρωτοχρονιάς ήταν όλοι εδώ στο πάρτι που κάναμε».

«Όταν γνώριζες τον Γλαύκο Κληρίδη έχανες πάσα ιδέα. Ήταν τόσο ανθρώπινος, τόσο κοντά σου, τόσο φίλος σου. Ήταν έξω καρδιά».

«Βγείτε έξω, διασκεδάστε χαρείτε και ελάτε να σας ντύσουμε, τα έχουμε ΟΛΑ».

 

 

Send this to a friend