Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Βροχές στο σημερινό μενού του καιρού – Χιόνια στα ψηλότερα ορεινά
Βροχές στο σημερινό μενού του καιρού – Χιόνια στα ψηλότερα ορεινά

Βροχές στο σημερινό μενού του καιρού – Χιόνια στα ψηλότερα ορεινά

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο το ανατολικό Αιγαίο, κινείται βορειοανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά και βόρεια αλλά σταδιακά αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ισχυροί και αργότερα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια ενώ το απόγευμα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, ωστόσο αργότερα αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα σποραδικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αλλά από αργά το απόγευμα και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένεται μεμονωμένη βροχή. Από αργά το απόγευμα ωστόσο και μετά αναμένεται επιδείνωση του καιρού αφού αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη και μικρή περαιτέρω πτώση την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο αναμένεται άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 5 εκατοστά.

Send this to a friend