Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ζητά προσωπικό η Kition Ocean
Ζητά προσωπικό η Kition Ocean

Ζητά προσωπικό η Kition Ocean

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings προτού καν αναλάβει το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Από τον ερχόμενο Μάρτιο η κοινοπραξία, η οποία ήδη ψάχνει γραφεία για να εγκατασταθεί στη Λάρνακα, θα ξεκινήσει συνεντεύξεις για πρόσληψη προσωπικού, όπως μηχανικών, λογιστών, γραμματέων, προσωπικού ασφαλείας κ.α.

Όπως δήλωσε στο Larnakaonline ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Πάνος Αλεξάνδρου, σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν περίπου 30-40 νέες θέσεις εργασίας. Τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σ’ εξέλιξη οι διαδικασίες μεταβίβασης – παραχώρησης των χώρων του λιμανιού και της μαρίνας στην Kition Ocean Holdings από την Αρχή Λιμένων Κύπρου και το Υφυπουργείο Τουρισμού αντίστοιχα.

Μια διαδικασία που υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου 12 μήνες και θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Ο Π. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι η κοινοπραξία συνεργάζεται μαζί με την Αρχή Λιμένων και με το Υφυπουργείο Τουρισμού σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του λιμανιού και της μαρίνας και συναποφασίζει για οποιεσδήποτε εργασίες θα έχουν συνέχεια και μετά το 2021 στο λιμάνι ή τη μαρίνα.

Παράλληλα, η κοινοπραξία συνεχίζει τον σχεδιασμό εκτέλεσης ολόκληρου του έργου που θ’ αφορά την επέκταση και αναβάθμιση του λιμανιού και της μαρίνας καθώς και την ανάπτυξη των χερσαίων χώρων, με στόχο οι αιτήσεις για αδειοδότηση του έργου να κατατεθούν στο Δήμο Λάρνακας μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει επαφές με μεγάλες τοπικές συμβουλευτικές εταιρίες σε τοπογραφικά, μηχανολογικά, στατικά και ηλεκτρολογικά θέματα καθώς και με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία, έτσι ώστε οι εργασίες ν’ ανατεθούν σε τοπικές εταιρείες, σε συνεργασία πάντοτε με τους ξένους αρχιτέκτονες που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό του έργου», συμπλήρωσε ο Πάνος Αλεξάνδρου.

Η αποβάθρα 

Εντός του 2021, παρόλο που δεν θα έχει αναλάβει ακόμα εξ’ ολοκλήρου το έργο της ενιαίας ανάπτυξης, η Kition Ocean Holdings σκοπεύει να ξεκινήσει την υλοποίηση του πρώτου έργου στην περιοχή, που θα είναι η ανάπλαση της διατηρητέας αποβάθρας παρά τη μαρίνα Λάρνακας.

Ο κ.Αλεξάνδρου είπε ότι τα έργα θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο και με την παράδοση της αποβάθρας, ο επισκέπτης θα μπορεί να περπατάει σ’ αυτήν και παράλληλα να παρακολουθεί τις εργασίες αναβάθμισης που θα εκτελούνται στη μαρίνα.

Send this to a friend