Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκινούν τα έργα στον Αγ. Λάζαρο
Ξεκινούν τα έργα στον Αγ. Λάζαρο

Ξεκινούν τα έργα στον Αγ. Λάζαρο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στην ιστορική ενορία του Αγίου Λαζάρου μεταφέρονται οι εργασίες στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ στο κέντρο της Λάρνακας». Ήδη στην οδό Αγίου Λαζάρου ξεκίνησαν οι εργασίες στήριξης των διατηρητέων κατοικιών που υπάρχουν στην περιοχή (και που δυστυχώς βρίσκονται σε κακή κτηριακή κατάσταση) με την τοποθέτηση προσωρινών ξύλινων υποδομών, ούτως ώστε να είναι ανθεκτικές στους κραδασμούς που θα προκληθούν κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων.

Η Α΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο κέντρο της Λάρνακας αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Θ’ ακολουθήσει η Β΄ φάση, που θα περιλαμβάνει ανάπλαση νέων δρόμων και πλατειών (ολόκληρη η Ερμού, πλατείες Ακροπόλεως, Αλκής κ.α.). Το έργο «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ στο κέντρο της Λάρνακας», αφορά την ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στα πλαίσια της ολοκληρωμένης βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, ώστε να καταστούν προσβάσιμα από άτομα καθηλωμένα σε αναπηρικά καροτσάκια. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Η δαπάνη θα υπερβεί τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Με την ολοκλήρωση των έργων, το εμπορικό κέντρο της πόλης θα αλλάξει μορφή, θα γίνει πιο όμορφο και θα καταστεί περισσότερο προσβάσιμο, συνδράμοντας στην προσπάθεια της Λάρνακας ν’ αξιοποιήσει το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει έναντι των υπολοίπων πόλεων, ότι δηλαδή είναι μια πόλη δίπλα στη θάλασσα, όλοι οι εμπορικοί δρόμοι και τα αξιοθέατα της είναι σχετικά κοντά και ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί σχεδόν οπουδήποτε με τα πόδια. Θυμίζουμε, ότι στα πλαίσια του υπό αναφορά έργου έχουν παραδοθεί μέρος της οδού Ερμού και οι δρόμοι Αρμενικής Εκκλησίας και Κορδικτώνος.

Αυτή τη στιγμή οι εργασίες εκτελούνται στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου και περιμετρικά του παρακείμενου τζαμιού. Στην Αρμενικής Εκκλησίας έγινε υπογειοποίηση καλωδίων και τοποθετήθηκαν υποδομές για τα όμβρια ύδατα. Ο δρόμος έχει πλακοστρωθεί περιμετρικά, ενώ στους πεζόδρομους φυτεύτηκαν δέντρα και τοποθετήθηκαν ανθώνες, όπως συνέβη και στην οδό Ερμού.

Send this to a friend