Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ SMS για αιμοδοσίες στους σταθμούς
SMS για αιμοδοσίες στους σταθμούς

SMS για αιμοδοσίες στους σταθμούς

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συνεχείς είναι τις τελευταίες μέρες οι εκκλήσεις για εθελοντική αιμοδοσία στους σταθερούς σταθμούς αιμοδοσίας ανά το παγκύπριο. Οι πάμπολες αναβολές ή ακυρώσεις εξωτερικών αιμοδοσιών σε σχολεία, πανεπιστήμια, στρατόπεδα και αλλού εξαιτίας του κορωνοιού, έχουν δημιουργήσει μεγάλες ελλείψεις σε αίμα, τις οποίες τα κέντρα αίματος σε όλες τις επαρχίες προσπαθούν πλέον να καλύψουν με την εθελοντική ροή αιμοδοτών στα διάφορα νοσοκομεία.

Ο διευθυντής του Κέντρου Αίματος Σωκράτης Μενελάου δήλωσε στο Larnakaonline ότι από τον περασμένο Μάρτιο οπόταν ξέσπασε η πανδημία, ένα μεγάλο μέρος των προγραμματισμένων εξωτερικών αιμοδοσιών έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί λόγω του Covid και ως εκ τούτου, προκειμένου να διατηρηθεί το ισοζύγιο των αναγκών σε αίμα, έχει ξεκινήσει μια παγκύπρια εκστρατεία για να πεισθεί ο κόσμος να επισκεφθεί τους σταθερούς σταθμούς αιμοδοσίας, με στόχο ν’ αναπληρωθούν οι ποσότητες που χάθηκαν από τις ακυρώσεις των εξωτερικών αιμοδοσιών.

Όπως εξήγησε ο κ.Μενελάου, συνήθως ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος καθώς και ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος ήταν οι κατ’ εξοχήν μήνες αιμοδοσίας στις τάξεις 3ης λυκείου σε παγκύπρια βάση.

«Μόνο απ’ αυτές τις αιμοδοσίες είχαμε περίπου 2.000 μαθητές αιμοδότες. Με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, ο αριθμός των αιμοδοτών έφτανε τις 2.500. Αυτές οι αιμοδοσίες κατά το 2020 δυστυχώς δεν έχουν γίνει λόγω κορωνοιού και ως εκ τούτου αυτές οι απώλειες σε ποσότητες αίματος θα πρέπει να τις αναπληρώσουμε με ροή αιμοδοτών στα διάφορα κέντρα αίματος», συμπλήρωσε ο κ.Μενελάου.

Ο διευθυντής του Κέντρου Αίματος δήλωσε ότι η αποστολή SMS σε πολίτες για εθελοντική προσφορά αίματος το τελευταίο 48ώρο επέφερε καλά αποτελέσματα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κοινού. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη ροή εθελοντών αιμοδοτών τις τελευταίες μέρες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσέλευση αιμοδοτών θα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να αναπληρωθούν όλες οι απώλειες αίματος από τις ακυρώσεις των εξωτερικών αιμοδοσιών», κατέληξε.

Send this to a friend