Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Οι πιο νόστιμες σούπες της Ευρώπης που πρέπει να δοκιμάσεις
Οι πιο νόστιμες σούπες της Ευρώπης που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι πιο νόστιμες σούπες της Ευρώπης που πρέπει να δοκιμάσεις

Κρύο, βροχές, καταιγίδες και μπόλικα χιόνια;  Ήρθε η στιγμή να ζεστάνεις το κορμί σου με διαφορετικές σούπες που θα προσφέρουν μια διαφορετική πινελιά στον ουρανίσκο σου.  Χρειάζεται όμως χρόνο, όρεξη και υπομονή.

Είσαι έτοιμος;

Goulash, Ουγγαρία

Και να και η γκούλας, η ουγγρική αυτή νοστιμιά η οποία παρασκευάζεται με κρέας, συνήθως μοσχάρι, το οποίο σιγοβράζεται σε ζωμό με πάπρικα, μαζί με κρεμμύδια, πιπεριές, λαχανικά, μπόλικα μπαχαρικά και περιστασιακά ντομάτες. Σε πολλές χώρες, η ονομασία της είναι συνώνυμο ενός παχύρρευστου ζωμού, αλλά στην Ουγγαρία είναι πιο ρευστή και παραδοσιακά σερβίρεται με τη συνοδεία ζυμαρικών csipetke ή ψωμιού και απολαμβάνεται ως ένα ζεστό comfort πιάτο.

Minestrone, Ιταλία

Πρόκειται για μια παχύρρευστη σούπα της Ιταλίας, η οποία φτιάχνεται με όποια λαχανικά βρίσκονται στην εποχή τους. Ιστορικά αναφέρεται στη σούπα του φτωχού, ενώ τότε μαγειρευόταν με φασόλια πουρέ και απομεινάρια από διάφορα συνοδευτικά.

Σήμερα, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή, κάθε περιοχή έχει τη δική της.  Τα πιο συνηθισμένα υλικά είναι ο ζωμός, τα κρεμμύδια, οι ντομάτες, τα καρότα, το σέλερι και οι φακές. Τα λαχανικά κόβονται και σιγοβράζονται για αρκετή ώρα, ενώ μπορούν να προστεθούν και ζυμαρικά ή ρύζι.  Υπάρχουν, επίσης, δυο κατηγορίες, αναλόγως με τη μέθοδο μαγειρέματος: minestrone a crudo και minestrone col soffritto, με την πρώτη να περιλαμβάνει ωμά λαχανικά και ελαιόλαδο με άρωμα σκόρδου και τη δεύτερη να περιέχει λαχανικά που σωτάρονται σε βούτυρο, λάδι, χοιρινό λίπος ή λαρδί, μαζί με πανσέτα.

Bisque, Γαλλία

Πρόκειται για μια παχύρευστη, πλούσια σε κρέμα σούπα και σήμερα η πιο διάσημη μπισκ είναι με αστακό!  Παραδοσιακά περιλαμβάνει υλικά όπως κρέμα, θαλασσινά, κονιάκ ακόμα και κρασί, αλλά και έναν συνδυασμό μπαχαρικών. Αν και οι απόψεις διίστανται αναφορικά με την προέλευση του ονόματός της, εντούτοις παραμένει τόσο γευστική, όσο ποτέ.

Κάποιοι, λοιπόν, θεωρούν ότι αναφέρεται σε μια σούπα που μαγειρεύεται δυο φορές (bis cuits), αφού ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος της σούπας περιλαμβάνει το ψήσιμο των θαλασσινών κι έπειτα το βράσιμό τους ξανά σε ζωμό. Μια άλλη θεωρία, τη συνδέει με το «Bay of Biscay», και αναφέρεται στη δυτική ακτή της Γαλλίας.  Η τοπική κουζίνα χρησιμοποιεί παραδοσιακά πικάντικα μπαχαρικά, παρόμοια με αυτή της μπισκ, η οποία πρωτοαναφέρθηκε ως σούπα θαλασσινών τον 17ο αιώνα.  Αυτό οδήγησε τους ειδήμονες να θεωρήσουν ότι επρόκειτο αρχικά για ένα θαλασσινό πιάτο που σχεδιάστηκε να παίρνει τη γεύση του από οποιαδήποτε διαθέσιμα υλικά.

Borscht, Ουκρανία

Αυτό είναι το πιο διάσημο πιάτο της Ουκρανίας.  Πρόκειται για μια σούπα με κύριο συστατικό το παντζάρι, το ζωμό κόκαλου ή κρέατος, σοταρισμένα λαχανικά. Την ίδια ώρα, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της, με τον ζωμό να είναι ακόμη και ψαριού ή λαχανικών.  Δεν παύει όμως το βασικό της υλικό είναι το παντζάρι και ο χυμός του.

Η ρουμάνικη borscht, ωστόσο, διαφοροποιείται, αφού ένα υγρό από κριθάρι ή σιτάρι που έχει υποστεί ζύμωση και της δίνει μια χαρακτηριστική οξύτητα, ενώ ως σούπα μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους και να περιλαμβάνει πλήθος υλικών, όπως κρέας, λαχανικά ή ψάρι. Η πιο γνωστή εκτέλεσή της περιλαμβάνει χοιρινά κεφτεδάκια και συνήθως γαρνίρεται με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και λίγη ξινόκρεμα.

Πηγή: clickatlife.gr

Send this to a friend