Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Δίδυμα και τρίδυμα δάπεδα! Εσείς το γνωρίζατε;
Δίδυμα και τρίδυμα δάπεδα! Εσείς το γνωρίζατε;

Δίδυμα και τρίδυμα δάπεδα! Εσείς το γνωρίζατε;

By Studio Bagno

Δίδυμα, τρίδυμα, όμοια σε εμφάνιση μεταξύ τους και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά! Φυσικά δεν μιλάμε για ανθρώπους στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά για κεραμικά δάπεδα! Θα κάνουμε όμως μια γενική προσομοίωση, για να μπορέσετε να καταλάβετε, πόσο σημαντικό είναι να συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση.



Η Ειρήνη, η Μαρίνα και η Άντρη είναι τρίδυμες. Είναι η μια, καθρέφτης της άλλης. Με μεγάλη δυσκολία μπορείς να ξεχωρίσεις ποια είναι ποια και πάλι ίσως να μην είσαι 100% σίγουρος εάν δεν δεις και τις τρεις μαζί την ίδια στιγμή. Έχουν και οι τρείς πλούσια μακριά καστανόξανθα μαλλιά, έντονα καταγάλανα μάτια που μοιάζουν με ωκεανό, υπέροχη επιδερμίδα με ροδοκόκκινα μάγουλα, ενώ μοιάζουν επίσης και στις χειρονομίες τους: μιλούν με τον ίδιο τρόπο, χαμογελάνε το ίδιο και κάνουν τις ίδιες εκφράσεις στο πρόσωπο τις περισσότερες φορές.


Παρόλες όμως αυτές τις εντυπωσιακές ομοιότητες, έχουν και πολλές διαφορές. Η Ειρήνη είναι εσωστρεφής και συγκρατημένη, η Μαρίνα είναι εξωστρεφής και πολύ ευγενική ενώ η Άντρη είναι εξωστρεφής, γεμάτη αυτοπεποίθηση, ευγένεια και καλοσύνη. Η Ειρήνη πληγώνεται εύκολα και είναι πιο ευαίσθητη, η Μαρίνα πληγώνεται ελαφρώς πιο δύσκολα αλλά τα κρατά όλα μέσα της και μαζεύονται, ενώ η Άντρη πολύ δύσκολα θα επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες και εάν αυτό συμβεί θα το καλύψει με το υπέροχο χαμόγελό της, χωρίς κανείς να μπορεί διακρίνει τι πραγματικά της συμβαίνει.


Πάμε τώρα να αναλύσουμε κάπως πως συνδέονται τα πιο πάνω με τα κεραμικά δάπεδα.


Σήμερα τα κεραμικά δάπεδα μπορούμε να τα βρούμε σε όψεις φυσικών υλικών. Μαρμάρου, ξύλου, τσιμέντου, πέτρας, ακόμα μετάλλου και χαλιού. Ας πάρουμε όμως μια από αυτές τις όψεις και να δούμε πιο κάτω τι ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση των συγκεκριμένων προϊόντων.


Σας παρουσιάζουμε πιο κάτω, κεραμικό δάπεδο σε μέγεθος 60×120, σε όψη μαρμάρου Travertino από τρείς διαφορετικούς προμηθευτές. Στην όψη λίγο πολύ θα είναι τα ίδια, δηλαδή θα μοιάζουν μεταξύ τους. Έτσι ο απλός καταναλωτής εάν δεν δει και τα τρία προϊόντα το ένα δίπλα στο άλλο, θα τα βλέπει σχεδόν τα ίδια. Στην πραγματικότητα τα τρία αυτά, σχεδόν ίδια σε όψη κεραμικά δάπεδα, διαφέρουν σε αρκετά σημεία, τα οποία ένας καταναλωτής πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του πριν κάνει την αγορά του. Οι διαφορές τους βρίσκονται στην προδιαγραφή (τεχνικά χαρακτηριστικά), στην μάζα, πιθανώς στον βαθμό ψησίματος, στην αντοχή, στο γδάρσιμο, στην πίεση και σίγουρα την τιμή.



Για να έχουμε ένα ποιοτικό προϊόν θα πρέπει να έχει ίσιες πλευρές, σωστή επιπεδότητα, ορθές γωνίες. Επίσης για να είναι ανθεκτικό θα πρέπει να έχει ψηθεί πάνω από 1200 βαθμούς κελσίου. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση μας θα πρέπει να παίξει και η απορροφητικότητα του προϊόντος. Π.χ. εάν ζυγίσουμε ένα κεραμικό δάπεδο και μετά το τοποθετήσουμε σε ζεστό νερό για 24 ώρες, το βγάλουμε και το ξανά ζυγίσουμε θα δούμε ότι τα προϊόντα με υποδεέστερη μάζα θα έχουν απορροφητικότητα, άρα θα έχουν περισσότερο βάρος. Να θυμάστε πως όταν επισκέπτεστε έναν εκθεσιακό χώρο για να δείτε τέτοιου είδους προϊόντα, θα ήταν καλό να ζητάτε να μαθαίνετε τις προδιαγραφές κάθε προϊόντος. Για να είστε σίγουροι, να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες των προμηθευτών με τους οποίους συνεργάζεται το συγκεκριμένο κατάστημα, για να επαληθεύεται ότι οι πληροφορίες που παίρνετε είναι ορθές.


Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ανάλογα με την προδιαγραφή κατασκευής του δαπέδου που επιλέγεται και το πόσο πιο αληθινό φαίνεται σε σχέση με το φυσικό προϊόν, υπάρχει και η ανάλογη αυξομείωση στην τιμή του προϊόντος και κατ’ επέκταση και η διάρκεια ζωής ενός κεραμικού δαπέδου.

Στα γυαλιστά δάπεδα, τα προϊόντα με υψηλές προδιαγραφές συμπεριφέρονται σαν καθαρός καθρέφτης στην αντανάκλαση του φωτός. Στη συσκευασία κάθε προϊόντος μην ξεχνάτε πως αναγράφεται η ποιότητα και η μάζα.
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω πως είναι πολύ σημαντικό ο καταναλωτής, ανάλογα με τον προϋπολογισμό του, να επιλέγει το καλύτερο δυνατό σε προδιαγραφές προϊόν. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Να λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι τεράστιο το κόστος και η ταλαιπωρία για να αντικαταστήσουμε ένα δάπεδο που δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες ή τις ανάγκες μας όπως θα θέλαμε. Έτσι όπως ακριβώς ένας άντρας θα επέλεγε να παντρευτεί την αδερφή με τα λιγότερα προβλήματα (Άντρη) γιατί θα ήταν η κοπέλα που θα τον συντρόφευε για το υπόλοιπο της ζωής του. Δεν θα ήταν εύκολη η διαδικασία να χωρίσει με την σύντροφο που παντρεύτηκε.


Έλενα Κυριάκου
Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

Send this to a friend