Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεν κυλά φέτος η μπάλα στην Αγ. Νάπα…
Δεν κυλά φέτος η μπάλα στην Αγ. Νάπα…

Δεν κυλά φέτος η μπάλα στην Αγ. Νάπα…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μηδαμινός είναι φέτος ο χειμερινός αθλητικός τουρισμός στην Αγία Νάπα. Η πανδημία επέφερε ακόμα ένα πλήγμα στο τουριστικό θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου, αφού η άφιξη αθλητικών αποστολών κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, για σκοπούς προετοιμασίας στο αθλητικό κέντρο της Αγ. Νάπας, είχε θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το αθλητικό κέντρο της Αγ. Νάπας διαθέτει συνολικά 16 γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά για σκοπούς εξοικονόμησης χρημάτων μόνο σε εφτά γήπεδα έγινε φέτος φύτευση, κυρίως για εξυπηρέτηση της τοπικής ομάδας, καθότι δεν προβλέπεται μέχρι την ερχόμενη άνοιξη ν’ αφιχθεί μεγάλος αριθμός ομάδων από το εξωτερικό.

Ο υπεύθυνος των γηπέδων του Δήμου Αγ. Νάπας Αντώνης Πετεινός δήλωσε στο Larnakaonline ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε μία αίτηση (e-mail) από τουριστικό πράκτορα του εξωτερικού προς το δήμο σε σχέση με φιλοξενία αθλητικών αποστολών για να πραγματοποιήσουν τη χειμερινή τους προετοιμασία. Ούτε υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για άφιξη αποστολών ποδοσφαιρικών ομάδων τις προσεχείς εβδομάδες. «Μόνο κάποιες φήμες ακούμε, αλλά δεν έχουμε τίποτε το χειροπιαστό. Είναι πιθανόν κάποιες ομάδες του εξωτερικού να βρίσκονται ακόμα σε αναμονή μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους εμβολιασμούς», πρόσθεσε.

Απώλειες 8 εκατομμυρίων

Ο Αντώνης Πετεινός είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, η Αγία Νάπα φιλοξενούσε κατά μέσο όρο 40-50 ποδοσφαιρικές ομάδες από διάφορες ευρωπαικές χώρες, ενώ στο αθλητικό κέντρο του δήμου διεξαγόταν κάθε Απρίλιο και το μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά μικρών ηλικιών με τη συμμετοχή ακαδημιών απ’ όλη την Κύπρο.

«Οι ζημιές που προκαλούνται εξαιτίας της μη άφιξης αθλητικών αποστολών στην περιοχή μας είναι αλυσιδωτές. Ζημιώνουν τα ξενοδοχεία που δεν ανοίγουν, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι παραμένουν στην ανεργία, χρήματα δεν εισρέουν στα δημοτικά ταμεία, ενώ η τουριστική σεζόν αργεί να ξεκινήσει», σημείωσε.

Περαιτέρω, ο υπεύθυνος του αθλητικού κέντρου ανέφερε ότι η Αγ. Νάπα μετρά σημαντικότατες απώλειες εσόδων, ύψους περίπου οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία το περασμένο καλοκαίρι. Και τούτο, διότι παρατηρήθηκε δραματική μείωση εσόδων από τις παραλίες, από τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και από διάφορα άλλα δικαιώματα.

Send this to a friend