Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Λιοπέτρι: Ίντριγκες πίσω από την απόπειρα φόνου
Λιοπέτρι: Ίντριγκες πίσω από την απόπειρα φόνου

Λιοπέτρι: Ίντριγκες πίσω από την απόπειρα φόνου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επαγγελματικές και οικονομικές διαφορές φαίνεται να κρύβονται πίσω από την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε παραμονές Χριστουγέννων σε βάρος 50χρονου επιχειρηματία ανάπτυξης γης σε αγροτική περιοχή στο Λιοπέτρι. Η Αστυνομία Αμμοχώστου ανακοίνωσε δύο συλλήψεις 52χρονων, από την επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίοι, ωστόσο, όταν οδηγήθηκαν την Τρίτη (12/1) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για σκοπούς προφυλάκισης, το δικαστήριο έκρινε πως δεν είναι σκόπιμη η περαιτέρω κράτησής τους, γι’ αυτό και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παρόλα αυτά, οι εξετάσεις από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζονται. Υπενθυμίζουμε, ότι για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση και 35χρονος, από τη Βουλγαρία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου 2020, όταν εξερράγει βόμβα στην μπροστινή αυλή εξοχικής νεόκτιστης κατοικίας, ιδιοκτησία του 50χρονου επιχειρηματία.

Την ώρα της έκρηξης ο ιδιοκτήτης της κατοικίας βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μαζί με τον 34χρονο αδελφότεκνό του, επίσης από το Λιοπέτρι. Ως εκ θαύματος, οι δυο τους δεν τραυματίστηκαν. Όπως διαπιστώθηκε, ο εκρηκτικός μηχανισμός, υψηλής ισχύος, τοποθετήθηκε στην περίφραξη της οικίας κι ενεργοποιήθηκε όταν τα δύο πρόσωπα περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο. Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πιθανότατα να ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο.

Χάλασε ο συνεταιρισμός

Ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πίσω από την απόπειρα φόνου στο Λιοπέτρι κρύβονται επαγγελματικές και οικονομικές διαφορές. Ο 50χρονος επιχειρηματίας που ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης ήταν συνέταιρος με άλλον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία και δραστηριοποιούνταν στον τομέα της ανάπτυξης γης. Στην πορεία, όμως, προέκυψαν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους και ο συνεταιρισμός τους τερματίστηκε. Τότε ο 50χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην συνέταιρό του ότι παράνομα κατακρατούσε περιουσία της εταιρείας που είχαν δημιουργήσει.

Η υπόθεση αυτή είναι υπό διερεύνηση. Πριν από περίπου δύο μήνες είχε συλληφθεί (ξανά) ο ένας εκ των δύο 52χρονων που συνελήφθη σχετικά με τη βομβιστική επίθεση, με την υποψία ότι κατακρατούσε παράνομα περιουσία της εταιρείας των πρώην συνεταίρων.

Send this to a friend