Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Ισραήλ: Δεκτοί εμβολιασμένοι Κύπριοι ασθενείς από Φεβρουάριο
Ισραήλ: Δεκτοί εμβολιασμένοι Κύπριοι ασθενείς από Φεβρουάριο

Ισραήλ: Δεκτοί εμβολιασμένοι Κύπριοι ασθενείς από Φεβρουάριο


Για όσους ασθενεις επιθυμούν να ταξιδέψουν από την Κύπρο στο Ισραήλ για θεραπεία ή άλλες ιατρικές υπηρεσίες, θα τους επιτρέπεται από τον Φεβρουάριο του 2021, μέσω της απόκτησης «πράσινου διαβατηρίου», ανακοίνωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ.

Το πράσινο διαβατήριο αποκτάται αφού οι ενδιαφερόμενοι παρουσιάσουν επίσημο αποδεικτικό έγγραφο της λήψης εμβολίου κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Μέσω αυτής της διαδικασίας δεν θα απαιτείται ο επισκέπτης να μπει σε καραντίνα. Σύμφωνα με το Νοσοκομείο Hadassah, τη διαδικασία έκδοσης του πράσινου διαβατηρίου, την αναλαμβάνει η εταιρεία iMER Medical Services, η οποία είναι αντιπρόσωπος του Hadassah στην Κύπρο, σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο της στο Ισραήλ, υποβάλλοντας ειδικό αίτημα στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα το Hadassah διευκρινίζει ότι σε περιπτώσεις που απειλείται η ανθρώπινη ζωή και που υπάρχουν σχετικά ιατρικά έγγραφα που το τεκμηριώνουν, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δύναται κατ’εξαίρεση να παράσχει ειδική άδεια, ακόμη και αν δεν έχει εμβολιαστεί ο ασθενής.

Send this to a friend