Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πρώτο του Πουρσαϊτίδη και τριάρα για ΑΠΟΕΛ! (βίντεο)
Πρώτο του Πουρσαϊτίδη και τριάρα για ΑΠΟΕΛ! (βίντεο)

Πρώτο του Πουρσαϊτίδη και τριάρα για ΑΠΟΕΛ! (βίντεο)

Ντεμπούτο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη και με νίκη.

Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 2-0 του Ερμή μέσα στο ΓΣΠ και επέστρεψαν στις νίκς, βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο του τελευταίου καιρού.

Τα γκολ για το ΑΠΟΕΛ πέτυχαν οι Εφραίμ στο 27’ και Σαχάρ στο 70′ και 91’.

Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη ήταν σχετικά καλύτερη από τον Ερμή, καθώς είχε περισσότερες φάσεις στο παιχνίδι, όμως η ομάδα του Σατσιά δεν έκανε κακό παιχνίδι και είχε τις δικές της ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, όμως δεν τα κατάφερε.

Το ΑΠΟΕΛ με αυτή τη νίκη ανέβηκε στους 19 βαθμούς, ενώ ο Ερμής έμεινε στους 17.

Στο πρώτο μέρος στα πρώτα δέκα λεπτά δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση, με το ΑΠΟΕΛ να κρατά μπάλα και να γυροφέρνει στην περιοχή του Ερμή.

Στην συνέχεια ο Ερμής κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο καις το 22’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, με τον Ρουσιά απέναντι στον Ουζόχο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 24’ ο Ερμής έχασε ακόμη μία ευκαιρία με τον Αποστολάκη να σώζει πάνω στην γραμμή.

Εκεί που ο Ερμής κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα, κόντρα στη ροή του αγώνα ο Εφραίμ στο 27’ με μακρινό σουτ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Καϊκέ για να κάνει το 1-0 για το ΑΠΟΕΛ.

Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Ερμής προσπάθησε για την ισοφάριση και στο 40΄ έχασε καλή ευκαιρία με τον Γεωργίου στο ύψος της περιοχής να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Στο 44’ το ΑΠΟΕΛ έχασε διπλή κλασική ευκαιρία, με τον Κλωναρίδη σε πρώτη στιγμή απέναντι στον Καϊκέ, να του λέει «όχι» ο Βραζιλιάνος κίπερ, ενώ το ίδιο έκανε και στο σουτ του Εφραίμ.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-0 υπέρ του ΑΠΟΕΛ.

Στο δεύτερο μέρος το ΑΠΟΕΛ και πάλι μπήκε καλά και κρατούσε μπάλα.

Στο 52’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νούχιου να κλέβει από τον Χολτ σε ανισορροπία στην άμυνα του Ερμή, έδωσε στον Ντε Βινσέντι, αυτός έκανε το σουτ, όμως ο Ντίας έσωσε πάνω στην γραμμή.

Ο Ερμής προσπάθησε να απαντήσει στη φάση του ΑΠΟΕΛ, όμως ο Ρουσιάς από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια.

Το ΑΠΟΕΛ έλεγχε το παιχνίδι και εκτός από την πιο πάνω φάση δεν κινδύνεψε και ιδιαίτερα, ενώ κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.

Στο 70’ Ζαχίντ, Κλωναρίδης και Σαχάρ συνδυάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο με πλασέ να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

Μετά το 2-0 και στα τελευταία λεπτά ο Ερμής ναι μεν κρατούσε μπάλα, όμως δεν έφτιαξε κάποια μεγάλη ευκαιρία για να απειλήσει την εστία του Ουζόχο.

Ενώ στο 90+1 οι γηπεδούχοι έφτασαν σε τρίτο γκολ, με τον Σαχάρ απέναντι από τον Καϊκέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Έτσι το ΑΠΟΕΛ πήρε μία σημαντική νίκη, ειδικά από πλευράς ψυχολογίας και ήταν στο ντεμπούτο του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο της ομάδας.

ΑΠΟΕΛ: Ουζόχο, Αποστολάκης, Ζόρζε, Μερκής, Γουίλερ, Ανουάρ (85′ Λουντέμο), Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι (79′ Σατσιάς), Εφραίμ (79′ Γαβριήλ), Κλωναρίδης (79′ Ντονγκαλά), Νούχιου (61′ Σαχάρ)

-Στον πάγκο Σίλβα, Σιέλης, Κατσαντώνης, Κούτσακος

Ερμής: Καϊκέ, Δημητρίου, Γαβριήλ, Μέιρα (74′ Κοβάσεβιτς), Ρουσιάς (74′ Παντελή), Κύπρου (74′ Καραγκούνης), Ντίας, Φόλπρεχτ (85′ Καϊσερλίδης), Χολτ, Κυριακίδης, Γεωργίου (65′ Αλαμπρίτης)

-Στον πάγκο Φινιρίδης, Παπαθανασίου, Οκόγιε, Καϊσερλίδης, Βαλλιάνος

Κίτρινες: Μερκής, Ουζόχο, Ανουάρ, Αποστολάκης / Μέιρα

 

Send this to a friend