Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Καλύτερος ο Ερμής, η Νέα Σαλαμίνα την ουσία με ήρωα Νικολάου! (βίντεο)
Καλύτερος ο Ερμής, η Νέα Σαλαμίνα την ουσία με ήρωα Νικολάου! (βίντεο)

Καλύτερος ο Ερμής, η Νέα Σαλαμίνα την ουσία με ήρωα Νικολάου! (βίντεο)

Τα πάνω κάτω έγιναν στο «Αμμόχωστος» ανάμεσα στον Ερμή και τη Νέα Σαλαμίνα, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 2-1 μετά από ανατροπή.

Η ομάδα του Σατσιά ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και στο πρώτο μέρος έλεγξε κατακράτως τον παιχνίδι, πετυχαίνοντας και γκολ με τον Κύπρου στο 38’.

Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξαν πολλές φάσεις με τη Νέα Σαλαμίνα να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Όμως στο 82’ μετά από μία σέντρα του Νικολάου ο Ντανίλο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Σιντιμπέ και κατέληξε προς τα δίχτυα.

Στο 90+1 η Νέα Σαλαμίνα και ο Θωμάς Νικολάου που πέρασε ως αλλαγή έφερε τούμπα το παιχνίδι και με εκπληκτική προσπάθεια έκανε το 2-1.

Με αυτή τη νίκη η Νέα Σαλαμίνα έφτασε τους 21 βαθμούς, ενώ ο Ερμής έμεινε στους 17.

Στο πρώτο μέρος ο Ερμής μπήκε καλύτερα και θέλησε να ελέγξει το παιχνίδι, επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό.

Η ομάδα του Σατσιά πίεσε τον αντίπαλο και έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο 6’ με τον Μέιρα να μην μπορεί να νικήσει τον Βεσελόφσκι και μετά το σουτ του Κονέ να το διώχνει στη γραμμή ο Σεργίου.

Ο Ερμής συνέχισε να πιέζει στο 11’ έχασε νέα ευκαιρία με τον Κονέ και στο 18’ με τον Κύπρου αλλά και στις δύο φάσεις απέκρουσε ο Βεσελόφσκι.

Η πίεση του Ερμή έφερε καρπούς και στο 38’ ο Κύπρου σκόραρε. Αν και στην αρχή ακυρώθηκε για οφσάιντ, το VAR έκανε την παρέμβαση του και μέτρησε το γκολ, έτσι ο Ερμής έφτασε το 1-0, αποτέλεσμα το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος ο Ερμής συνέχισε να έχει καλή εμφάνιση και να ελέγχει τον αγώνα.

Το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό, με τον Ερμή να απομονώνει τη Νέα Σαλαμίνα μέχρι το 80’ και την ομάδα του Σάββα Δαμιανού να μην μπορεί να δημιουργήσει εύκολα φάσεις.

Στο 72’ ο Ερμής έχασε μεγάλη ευκαιρία, με σουτ του Λέμος να σταματά στο δοκάρι.

Εκεί που η ομάδα του Σατσιά έλεγχε τον αγώνα από μία στημένη φάση ήρθε η ζημιά.

Στο 82’ μετά από σέντρα του Νικολάου ο Ντανίλο, έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Σιντιμπέ, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Καϊκέ.

Στα τελευταία λεπτά η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε και είχε την ψυχολογία, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ.

Στο 90+1 ο Νικολάου με εξαιρετική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έκανε το 2-1 και την ολική ανατροπή για τη Νέα Σαλαμίνα.

Στο τελευταίο λεπτό ο Ερμής άγγιξε την ισοφάριση, όμως ο Βεσελόφσκι είπε «όχι» στον Σιντιμπέ και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

ΕΡΜΗΣ: Καϊκέ, Δημητρίου, Γαβριήλ, Μέιρα, Ρουσιάς, Κύπρου (79΄Φόλμπρεχτ) Ντίας, Χολτ, Κυριακίδης (86΄Παντελή) Κονέ (45΄Λέμος)  Σιντιμπέ.

Στον πάγκο: Φιρινίδης, Καραγκούνης, Παπαθανασίου, Καϊσερλίδης, Φόλμπρεχτ, Οκόγιε, Γεωργίου, Παντελή, Πέδρο Λέμος.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Σεργίου (71′ Βαρέλα) Καμισόκο (88΄Ανδρέου) Ντανίλο, Βάγκνερ, Οσέι (90+3΄Παύλου) Τσουκαλάς, Χριστοφόρου, Κονφέ, Σανκόχ (46΄Ντουβεντρού) Μπρένο (46΄Νικολάου)

Στον πάγκο: Κίσσας, Ανδρέου, Βαρέλα, Λεμέσιος, Κρεάν, Παύλου, Ντουβεντρού, Νικολάου, Σιαθάς.

Κίτρινες: Κονέ, Κυριακίδης, Ρουσιάς/Ντανίλο Ντουβεντρού

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Θεόδωρος Τσιολάκης- LarnakaOnline Sports

Send this to a friend