Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Σε αυτό τον προορισμό ευχόμαστε να ταξιδέψουμε το 2021
Σε αυτό τον προορισμό ευχόμαστε να ταξιδέψουμε το 2021

Σε αυτό τον προορισμό ευχόμαστε να ταξιδέψουμε το 2021

Αδιαμφισβήτητα το Punta de Mita στο Μεξικό είναι ο πιο hot ταξιδιωτικός προορισμός αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα θέλαμε να βρισκόμαστε σε αυτό το ονειρεμένο μέρος. Το μόνο που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί είναι να πετάξεις ως το Puerto Vallarta και να οδηγήσεις περίπου 45 λεπτά στη γραφικότερη ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Δεδομένο ότι το Punta de Mita βρίσκεται περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Χαβάη διαθέτει ένα πολύ ζεστό κλίμα, όπου ο ήλιος είναι παρών, περίπου 345 μέρες ετησίως. Πώς μπορείς να απολαύσεις αυτό το ονειρεμένο ταξίδι; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κολυμπήσεις στα ζεστά νερά του ωκεανού, να εξερευνήσεις τον πολιτισμό της περιοχής, να ανακαλύψεις ένα κρυμμένο νησί ή απλά να χαλαρώσεις δίπλα στην πισίνα των πιο ακριβών ξενοδοχείων. Αν κάτι τέτοιο σου ακούγεται καλή ιδέα συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Μείνε κοντά στην ζούγκλα
Σίγουρα θα μείνεις άναυδη μόλις μεταφερθείς στο πολυτελές θέρετρο σου. Τα μικρά φαναράκια είναι αναμμένα εντός του πλούσιου φυλλώματος της εντυπωσιακής εισόδου του ξενοδοχείου, το οποίο εισάγει τους επισκέπτες στην τέχνη και τον πολιτισμό της περιοχής. Στο κέντρο υπάρχει ένας πολύχρωμος διάδρομος με μωσαϊκό, κατασκευασμένος με περισσότερα από 700.000 πλακάκια που ονομάζονται “Camino Huichol”. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μεταφερθείς αισίως στο lobby περνώντας δίπλα από πολυτελή δωμάτια με πισίνα που βρίσκονται κοντά στην ακτή του ωκεανού.

Ανακάλυψε μια κρυμμένη παραλία
Πάρε μια βάρκα από το Εθνικό Πάρκο των Νησιών Marietas που βρίσκεται 7,9 χιλιόμετρα έξω από το Punta de Mita, για να ανακαλύψεις μια κρυφή παραλία που είναι περιτριγυρισμένη από ένα ηφαιστειακό νησί. Το συγκεκριμένο σκηνικό είναι ειδυλλιακό και αξίζει να σημειωθεί πως ο δεδομένος νησιωτικός σχηματισμός προκλήθηκε από τις ασκήσεις του μεξικανικού στρατού στις αρχές του 1900. Μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων επιτρέπεται να το επισκέπτεται καθημερινά, ώστε να μπορέσει να κολυμπήσει με αναπνευστήρα σε αυτό το φυσικό τοπίο. Η παραλία ονομάζεται Playa del Amor και περιβάλλεται από ένα σπήλαιο, δίχως οροφή που είναι προσβάσιμο μόνο κατά την άμπωτη.

Ρομαντικά ηλιοβασιλέματα στο La Cruz
Επισκέψου, οπωσδήποτε το λιμάνι της πόλης La Cruz για να απολαύσεις το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα. Απόλαυσε τη στιγμή, πίνοντας το cocktail σου στο Sky Bar του La Cruz Yaught Club ή πήγαινε στην παραλία. Στη συνέχεια, δοκίμασε tacos επιλέγοντας ένα εκ των πολλών πλανόδιων καταστημάτων της πόλης.

Χαλάρωσε στο Away Spa
Ευρισκόμενο μέσα στη ζούγκλα, το Away Spa θεωρείται το καταφύγιο του σώματος, του μυαλού και της ψυχής. Αφέσου, απολαμβάνοντας ένα Blue Agave Butter μασάζ, ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι θεραπείας που βρίσκεται πάνω στο γυάλινο πάτωμα, αποκαλύπτοντας, έτσι, μια μικρή λίμνη γεμάτη ψάρια. Μετά τη θεραπεία, απόλαυσε στο Relaxation Deck μια λουτροθεραπεία, ένα χαλαρωτικό υδρομασάζ ή ακόμα και ένα ντουζ εντός των ορμητικών καταρρακτών.

Μάθε Surf
Αν θες να μάθεις surf πρέπει να κατευθυνθείς στην πόλη Sayulita. Η παραλία των αρχάριων είναι ρηχή, με σταθερά κύματα και αμμώδη βυθό καθιστώντας την ιδανική για surfing. Η καλύτερη εποχή για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, όμως μπορείς να κάνεις μαθήματα και οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου.

Ώρα για ψώνια
Ενώ βρίσκεσαι στη Sayulita, εξερεύνησε το Pueblo Magíco που διαθέτει απίστευτη ιστορία, παραδόσεις και πεντανόστιμο φαγητό. Αν θες να αγοράσεις ένα αναμνηστικό προτίμησε τα χειροποίητα προϊόντα της φυλής Huichol που πωλούνται στην πλατεία του χωριού.

Μην ξεχάσεις την γευσιγνωσία
Επισκέψου τη Chevycheria, ένα φορτηγό Chevy 3800 της δεκαετίας του 1950 που είναι σταθμευμένο στην παραλία της Punta de Mita και μάθε πώς να φτιάχνεις ceviche από τους επαγγελματίες. Ακόμη, έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις κορυφαίους chef να δημιουργούν το συγκεκριμένο έδεσμα, ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις και chile water που περιέχει γαρίδες με χυμό lime, τσίλι, πιπεριές, κόλιανδρο, αγγούρι και κρεμμύδι.

Τα ποτήρια μας ψηλά
Τέλος, αξίζει να πας στο Living Room Bar για να αντλήσεις γνώσεις, όσον αφορά τα ποτά που βασίζονται στην αγαύη. Σίγουρα έχεις προτιμήσει την tequila, γνωρίζεις όμως και την raicilla; Και οι δυο παρασκευάζονται στην πόλη Jalisco με τη δεύτερη να φτιάχνεται από δυο ποικιλίες αγαύης, έχοντας μια πιο γλυκιά, λουλουδάτη γεύση. Στην υγειά μας!

Πηγή: www.savoirville.gr

Send this to a friend