Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Για την Λάρνακα που μας αξίζει, για την Κύπρο που θέλουμε
Για την Λάρνακα που μας αξίζει, για την Κύπρο που θέλουμε

Για την Λάρνακα που μας αξίζει, για την Κύπρο που θέλουμε

Του Ανδρέα Αποστόλου

Μέρα με τη μέρα η απόσταση ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική μεγαλώνει. Η αποστροφή είναι εμφανής, η απαξίωση αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και δυστυχώς, μια σειρά από γεγονότα διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό το μεγάλο κενό δημιουργεί πρόβλημα στην ίδια τη Δημοκρατία και κατά συνέπεια πλήττει τα συμφέροντα του λαού από τον οποίο εκπηγάζει η εξουσία. Η πολιτική πρέπει να επιστρέψει στους ίδιους τους πολίτες, να γνοιάζεται για τα προβλήματά τους, να τους υπηρετεί, να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους και κυρίως να λογοδοτεί σε αυτούς.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έγινε μάρτυρας κραυγαλέων περιπτώσεων διαπλοκής πολιτικών και κομματικών στελεχών καθώς και κρατικών αξιωματούχων, με οικονομικά και άλλα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας. Αυτές οι πολιτικές πρακτικές έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών, οι οποίοι αξιώνουν καθαρό πολιτικό λόγο, χωρίς μισόλογα και κρυφές ατζέντες. Η δική μου εμπλοκή στην πολιτική τα τελευταία χρόνια αυτό το όραμα έχει: Να υπηρετώ τους πολίτες, να διεκδικώ τα δικαιώματά τους, να αγωνίζομαι γι᾽αυτούς, να είμαι η φωνή τους. 

Μετά τη συμπόρευση της Συμμαχίας Πολιτών με την ΕΔΕΚ αποφάσισα να κατέλθω στις βουλευτικές εκλογές, με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ στην επαρχία Λάρνακας, με την ευγενή φιλοδοξία να ενισχύσω τη φωνή μου και την προσπάθειά μου για τους συμπολίτες μου. Οι στόχοι μου παραμένουν οι ίδιοι: Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, σε μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς στρατούς κατοχής και κηδεμόνες, μια ευρωπαϊκή χώρα σε συνθήκες ελευθερίας και ευημερίας για τα παιδιά μας.

Ειδικά για τη Λάρνακα, στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου, θέλω να εργαστώ ώστε να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει. Η ευημερία και η ανάπτυξη της επαρχίας Λάρνακας και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της αποτελούν για εμένα προτεραιότητα.  Στην προμετωπίδα της προσπάθειάς μου θα είναι τα παιδιά και οι ενήλικες που ταλαιπωρούνται με θέματα υγείας, οι καρκινοπαθείς αλλά και όλοι οι χρόνιοι πάσχοντες, όλοι αυτοί για τους οποίους το πιο πολύτιμο αγαθό δεν είναι δεδομένο.

Προσπαθήσαμε και πετύχαμε τη θεσμοθέτηση της άδειας πατρότητας. Στόχος μου είναι η βελτίωση του πλαισίου των αδειών μητρότητας, πατρότητας, γονικής άδειας και η στήριξη των οικογενειών. Θέλω επίσης να προσπαθήσω να δώσω λύσεις σε μικρά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, στη γειτονιά μας, στο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Η υγειονομική κρίση από την πανδημία προκαλεί έντονες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι που μένουν χωρίς εργασία, με περιορισμένα εισοδήματα, με δυσβάστακτες υποχρεώσεις, με όνειρα για το αύριο. Αυτοί οι συμπολίτες μας είναι στο επίκεντρο της προσοχής μου.  

Αναγνωρίζω ότι πολίτες δεν έχουν ανάγκη τα βαρύγδουπα λόγια και άλλες υποσχέσεις. Η δική μου διαβεβαίωση είναι ότι τους πολίτες από τους οποίους θα ζητήσω τη ψήφο τους, θα μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια και μετά τις εκλογές. Γιατί η πολιτική δεν είναι καριέρα και βόλεμα, είναι ένας καθημερινός αγώνας, μια συλλογική προσπάθεια. Θα αξιοποιήσω τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησα μέχρι σήμερα αλλά και την γνώση και την εμπειρία τεχνοκρατών και ανθρώπων που βάζουν το συλλογικό συμφέρον πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Θα επιδιώξω να χαράζω πολιτικές στη βάση της σύνθεσης, της συναίνεσης, του διαλόγου και της συνεργασίας, μακριά από ανούσιες αντιπαραθέσεις και εύηχα συνθήματα. Αυτό έχει ανάγκη σήμερα η Πατρίδα μας.

Τα προβλήματα της επαρχίας Λάρνακας δεν έχουν χρώμα. Το μέλλον των παιδιών μας και το αύριο της πατρίδας μας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.  Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξω να ακούσω τις σκέψεις σας και να μοιραστώ μαζί σας τις δικές μου. Σήμερα προέχει να βρούμε τους τρόπους να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και ασφάλεια. Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη να σταθούμε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. 

* το άρθρο δημοσιεύθηκε στον Κυριακάτικο Φιλελεύθερο στις 27 Δεκεμβρίου 2020.

Send this to a friend