Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας : “Μέχρι στιγμής, η μείωση στον τζίρο σε σχέση με πέρσι φτάνει το 40%”
Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας : “Μέχρι στιγμής, η μείωση στον τζίρο σε σχέση με πέρσι φτάνει το 40%”

Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας : “Μέχρι στιγμής, η μείωση στον τζίρο σε σχέση με πέρσι φτάνει το 40%”

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μειωμένος ο τζίρος των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Κυριάκος Αμπίζας δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ότι αυτό που διαπιστώνεται φέτος είναι ότι η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού είναι άτομα νεαρής ηλικίας και όχι μεσήλικες. «Παλαιότερα βλέπαμε παραμονές Χριστουγέννων πατεράδες να κατεβαίνουν στο εμπορικό κέντρο μαζί με τα παιδιά τους και παππούδες με τα εγγόνια τους για να ψωνίσουν. Φέτος δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Οι πλείστοι είναι νεαροί, που κάνουν τη βόλτα τους, έχουν πάρει το χαρτζιλίκι από τους γονείς τους και προβαίνουν σε ψώνια χωρίς όμως να ξοδεύουν μεγάλα ποσά. Ως εκ τούτου, ο τζίρος των καταστημάτων δεν αυξάνεται και τόσο από τις αγορές των νεαρών. Μέχρι στιγμής, η μείωση σε σχέση με πέρσι φτάνει το 40%, αλλά ελπίζουμε ότι έστω τις τελευταίες δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα η κίνηση ν’ αυξηθεί κάπως. Άλλωστε, οι Κύπριοι είναι της τελευταίας στιγμής», σημείωσε ο κ.Αμπίζας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας ανέφερε ότι κατά τη φετινή εορταστική περίοδο παρουσιάζουν ικανοποιητικό κύκλο εργασίας κυρίως τα καταστήματα παιδικών ειδών και δώρων, ενώ αντίθετα αισθητά περιορισμένη είναι η αγοραστική κίνηση στον τομέα του ρουχισμού και των υποδημάτων, καταστήματα που άλλες χρονιές, τέτοια περίοδο, έκαναν καλό τζίρο. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι αρκετά καταστήματα έχουν προχωρήσει σε ειδικές προσφορές με χαμηλές τιμές.

«Η οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοιός έχει περιορίσει τα έξοδα αρκετών οικογενειών και πλέον η αγορά ρούχων και παπουτσιών για κάποιους αποτελεί πολυτέλεια», είπε ο κ.Αμπίζας και πρόσθεσε. «Εκείνο που μετά λύπης μας παρατηρούμε είναι ότι φέτος απουσιάζουν από τους εμπορικούς δρόμους άτομα μεγάλης ηλικίας, άνω των 40 χρόνων, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον κύκλο εργασίας των πλείστων καταστημάτων. Από την στιγμή που λείπουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δεν ισχύουν οι πεζοδρομοποιήσεις για να μπορέσει το κοινό να περπατήσει στους δρόμους, δεν υπάρχουν ανοικτές καφετέριες, δεν συντρέχει λόγος για κάποιον μεσήλικα να κατέβει στο κέντρο».

Send this to a friend