Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Στην επιστημονική επιτροπή το μπαλάκι για τα malls
Στην επιστημονική επιτροπή το μπαλάκι για τα malls

Στην επιστημονική επιτροπή το μπαλάκι για τα malls


Ως δεδομένο αυτή τη στιγμή υπάρχει η απόφαση της περασμένης εβδομάδας για το κλείσιμο των εμπορικών Κέντρων, σημείωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ωστόσο ξεκαθάρισε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται και αναλόγως λαμβάνονται αποφάσεις είτε για περεταίρω μέτρα είτε για χαλάρωση κάποιων μέτρων. Τόνισε μάλιστα, πως η επιδημιολογική εικόνα δεν δείχνει προς το παρόν κάποια διαφοροποίηση στα ισχύοντα μέτρα. 

Ερωτηθείς εάν υπήρξε κάποια απόφαση κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί με τους εκπροσώπους των εμπορικών κέντρων, είπε, «δεν καταλήξαμε κάπου. Δεν είναι θέμα δεύτερων σκέψεων, αξιολογούμε τα δεδομένα. Δεν υπάρχει κάτι που να μας καθοδηγεί προς τις αποφάσεις μας με την έννοια ότι δεν υπάρχει προηγούμενο μιας τέτοιας κατάστασης. Εμείς συνεχώς αξιολογούμε τα δεδομένα και παίρνουμε αποφάσεις. Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, η συζήτηση γίνεται στη βάση της επαναξιολόγησης.

Οι ιδιοκτήτες έχουν στείλει κάποιες εισηγήσεις ως προς την επίβλεψη των μέτρων αυτών, τα έχω προωθήσει στην επιστημονική ομάδα. Αν οι ειδικοί εισηγηθούν κάτι θα αξιολογηθεί. Αυτό το τόνισα και στην τηλεδιάσκεψη, ότι δηλαδή, θα προωθήσω τις εισηγήσεις τους στην επιστημονική επιτροπή και θα αναμένω τις δικές τους εισηγήσεις».

Επίσης, τόνισε ο Υπουργός Υγείας, «πρέπει να πούμε ότι όντως μας έχουν προβληματίσει ομολογώ, οι εικόνες συγχρωτισμού σε εμπορικούς δρόμους διότι τι να συμπεράνουμε ότι περιορίζουμε το εμπόριο και παρατηρείται συνωστισμός κάπου αλλού; Αυτό είναι σίγουρα στους προβληματισμούς μας».

Send this to a friend