Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αλυσίδα αγάπης από το Παραλίμνι μέχρι την Αθηένου
Αλυσίδα αγάπης από το Παραλίμνι μέχρι την Αθηένου

Αλυσίδα αγάπης από το Παραλίμνι μέχρι την Αθηένου

Μεγαλώνει η αλυσίδα αγάπης από συνανθρώπους μας, προκειμένου να βοηθηθούν ανήλικα ορφανά τις μέρες των Χριστουγέννων. Μια αλυσίδα αγάπης που ξεκινά από το Παραλίμνι και φθάνει στην ακριτική Αθηένου.

Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν με απεριόριστη αγάπη στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει στο Παραλίμνι για στήριξη των πέντε ορφανών παιδιών της αγαπημένης δασκάλας Μαρίας Κίτσιου, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. Η περιπέτεια της καρκινοπαθούς εκπαιδευτικού από το Παραλίμνι συγκίνησε όλους τους συνδημότες της. Ο δε, ο αλτρουισμός της να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της πριν από δύο χρόνια, γνωρίζοντας ότι η ίδια κάποια στιγμή θα έφευγε από τη ζωή, με στόχο να σώσει κάποιον άλλο καρκινοπαθή συνάνθρωπό της που θα βίωνε ανάλογη ταλαιπωρία, φανέρωσε το μεγαλείο της ψυχής της.

Η Μαρία Κίτσιου απεβίωσε αφήνοντας ορφανά πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία είναι ανήλικα, ενώ η μεγαλύτερη της θυγατέρα είναι φοιτήτρια. Οι κάτοικοι Παραλιμνίου «αγκάλιασαν» τα ορφανά της πολυαγαπημένης δασκάλας. Πέραν της οικονομικής συνεισφοράς μέσω καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεχίζεται και η βοήθεια προς τα παιδιά με διάφορους άλλους τρόπους.

Για όσους επιθυμούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν τα πέντε ορφανά, η  οικογένεια άνοιξε καινούργιο λογαριασμό ώστε να διευκολυνθεί η εκστρατεία. Ο νέος λογαριασμός είναι ο εξής: Ελληνική Τράπεζα – Κάτοχοι του λογαριασμού: Κitsiou Milia and/or Kitsiou Iliana.

Αριθμός λογαριασμού: 471-10-913357-01, ΙΒΑΝ: CY49005004710004711091335701. Στο μεταξύ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι, πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικό παζαράκι αγάπης για στήριξη των παιδιών της Μαρίας Κίτσιου. Παρόμοια εκστρατεία αγάπης πραγματοποιείται αυτές τις μέρες και στο Δήμο Αθηένου για στήριξη της συζύγου και των τριών ανήλικων παιδιών του 33χρονου Σέργκιου Ρούσου, από την Μολδαβία, μόνιμου κάτοικου Αθηένου.

Ο άτυχος 33χρονος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, ενώ εκτελούσε εργασίες στο δρόμο.

Οι κάτοικοι Αθηένου συνεχίζουν να προσφέρουν χρήματα, κουπόνια για τρόφιμα, ρούχα και παιγνίδια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Σέργκιου.

Ο δήμαρχος Κ. Καρεκλάς παρέδωσε στην οικογένεια επιταγή ύψους 500 ευρώ από την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου, ενώ ανώνυμος Αθηενίτης προσέφερε κάρτες με κουπόνια τροφίμων συνολικού ύψους δύο χιλιάδων ευρώ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend