Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην προκήρυξη δύο διαγωνισμών για προστασία των παραλιακών μετώπων Περβολιών και Ορόκλινης από τη διάβρωση της θάλασσας, με την κατασκευή νέων κυματοθραυστών, προχώρησε το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Δύο κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, οι οποίες αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα διάβρωσης των παραλιών τους τα τελευταία χρόνια.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων προστίθεται ότι οι εργασίες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή εννέα ίσαλων κυματοθραυστών από φυσικούς ογκόλιθους. Οι κυματοθραύστες θα είναι παράλληλοι προς την ακτή, σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την ακτογραμμή και σε βάθος περίπου τριάμισι μέτρων. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου στα Περβόλια θα πλησιάσει τα έξι εκατομμύρια. Οι εργασίες αναμένεται να παραδοθούν εντός 30 μηνών από την υπογραφή του συμβολαίου.

Αναφορικά με τα έργα προστασίας της παραλίας στην Ορόκλινη, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή επτά παράλληλων κυματοθραυστών, την κατεδάφιση του υφιστάμενου προβόλου στο τμήμα της ακτής μπροστά από το ξενοδοχείο Lebay και την ανύψωση τριών υφιστάμενων κυματοθραυστών ανατολικότερα.

Το εκτιμώμενο κόστος του έργου θα πλησιάσει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί εντός 24 μηνών από την υπογραφή του συμβολαίου από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των προσφορών για τα δύο έργα έχει οριστεί η 5η Φεβρουαρίου του 2021.

 

Έξι εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να στοιχίσει η αναπαλαίωση του παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας, το οποίο προγραμματίζεται να μετατραπεί σε νέο δημοτικό μέγαρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μας ανέφερε ότι μετά την απόσυρση των σχεδίων για δημιουργία τουριστικής ανάπτυξης στις Φοινικούδες από εταιρεία, ρωσικών συμφερόντων, ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε στην ακύρωση της πώλησης του δημοτικού τεμαχίου που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών. Ο δήμος ανέκτησε την ιδιοκτησία του συγκεκριμένου τεμαχίου, στο οποίο ήταν κτισμένο το παλιό δημοτικό μέγαρο και πλέον αναμένεται να δοθεί προς πώληση σε άλλο ενδιαφερόμενο επιχειρηματία. Τα χρήματα που θα εισπραχθούν θα χρησιμοποιηθούν ώστε να χρηματοδοτηθεί η αναπαλαίωση του παλιού νοσοκομείου. Όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας θα μετακινηθούν από το παλιό νοσοκομείο στην καινούργια πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με στόχο το διατηρητέο κτίριο να παραχωρηθεί στο δήμο για σκοπούς στέγασης των δημοτικών υπηρεσιών. Πλέον, αυτό που απομένει είναι η υιοθέτηση από την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου της πρότασης για διάθεση όλου του ποσού από την πώληση του δημοτικού τεμαχίου στις Φοινικούδες ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Send this to a friend