Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Το κοκτείλ της εβδομάδας απο τον Άλεξ Πέτρου
Το κοκτείλ της εβδομάδας απο τον Άλεξ Πέτρου

Το κοκτείλ της εβδομάδας απο τον Άλεξ Πέτρου

Οι εποχές που διανύουμε είναι περίεργες. Το αύριο είναι απρόσμενο και η εξέλιξη της πανδημίας μας έχει αλλάξει κατά πολύ, όπως και πολλές από τις συνήθεις μας. Μια από αυτές είναι πως κατά την διάρκεια της καραντίνας μάθαμε να πίνουμε το ποτάκι μας στο σπίτι. Δεν είναι όμως τέλεια ιδέα να το πάρεις σε άλλο επίπεδο και να κάνεις τα κοκτέιλ στο σπίτι σου εύκολα και ωραία;

Τι καλύτερο λοιπόν, απ’ το να εντυπωσιάσεις την παρέα σου φτιάχνοντάς τους αγαπημένα κοκτέιλ, χωρίς να είσαι μπαρίστα. Και γι αύτο είμαστε εμείς εδώ γιατί κάθε εβδομάδα θα σου έχουμε μια συνταγή για μοναδικά cocktails από τον αναγνωρισμένο bartender Άλεξ Πέτρου.

“Santa Clause”

4cl Kreskova Βότκα

3cl Saber Βερύκοκκο

2.5cl Fabbri ρόδι

2 κομμάτια πικρό Ροδάκινο

Ανακατώστε όλα τα υλικά σε ποτήρι ανάμειξης. Σερβίρετε σε ποτήρι “Old Fashion” με μεγάλο κομμάτι πάγου. Διακοσμήστε με σοκολατάκια, φτιαγμένα με το Fabbri Kroccant, και ξηρό μήλο.

 

Ένα αρκετά ισορροπημένο Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ. Πονηρό με το δικό του στύλ, όμως πολύ φρουτώδες που μας θυμίζει τα γνωστά κόκκινα “Gummy Bears”! Μια καλή επιλογή για ένα βραδινό ποτό, πριν ή μετά το φαγητό. Γλυκές φρουτώδης νότες βερύκοκκου, όπου μπορούμε να το βρούμε στο Premium Λικέρ Βερύκοκκου της Saber, και τεριάζει τέλεια μαζί με την super Premium βότκα Kreskova και τα δροσερά αρώματα του ροδιού του Fabbri.

Ένα κοκτέιλ ιδανικό για τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν, πλάι στο Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και Χριστουγεννιάτικη μουσική!

Ένα ωραίο συνοδευτικό του κοκτέιλ, είναι τα σοκολατάκια με αλκοόλ της Drei Meister, όπου μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα Cavaway στα Λιβάδια, μαζί με τα πιο πάνω υλικά για να φτιάξετε το κοκτέιλ σας.

Απολαύστε υπεύθυνα!

ENG.

“Santa Clause”

4cl Kreskova Vodka

3cl Apricot Saber

2.5 cl Fabbri Pomegranate

2 Dash Peach Bitters

Stir all ingredients into a mixing glass. Serve into an Old Fashion Glass over a big chunk of ice. Garnish with chocolate chip made with Fabbri kroccant and a dry apple.

 

A well balanced Christmas cocktail. Boozy in its own style yet very fruity reminding us of those red gummy bears. A good choice for an evening drink before or after dinner. Sweet fruity notes of Apricot found in Premium Saber Liqueur are a perfect match for a Kreskova super premium Vodka and those refreshing aromas of Fabbri pomegranate.

A cocktail ideal for the following festive days, around our Christmas tree, our loved ones and Christmas songs!

You can try the cocktail with a selection of Drei Meister’s filled chocolates with alcohol, which you can find at Cavaway retail shop, Livadia, together with the ingredients for your cocktail.

Enjoy Responsibly!

Alex Petrou:

-Cavaway Brand Ambassador

– 1η θέση: Zivania Cocktail Challenge 2018

-1η θέση: Xinisteri Wine Cocktail challenge 2018

-2η θέση: Riga Black Balsam Cyprus Cocktail challenge

-Φιναλίστ στο Riga Black Balsam World Cocktail Challenge

-Certified Bar Trainer

Send this to a friend