Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το μεσημέρι στα Περβόλια Λάρνακας, έχασε τη ζωή του 78χρονος. Συγκεκριμένα αυτοκίνητο που οδηγούσε 61χρονη, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 78χρονος. Από τη σύγκρουση, το όχημα του ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 78χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Και να περάσουμε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όπου καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών, 29χρονο, αφού τον βρήκε ένοχο στην κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.
Πρόκειται για υπόθεση που είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο και διερευνήθηκε από την Ειδική Ανακριτική Ομάδα διερεύνησης αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

 

Στον «αέρα» βρίσκεται ένα σημαντικό οδικό έργο για την επαρχία Λάρνακας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να προκηρυχθεί αρχές του 2021.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, παρουσιάζοντας στην Βουλή τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το νέο έτος, δήλωσε ότι σ’ αυτόν περιλαμβάνονται πολυαναμενόμενα οδικά έργα, τα οποία με την κατασκευή τους θα επιλύσουν διαχρονικά προβλήματα. Ξεκαθάρισε, όμως, πως εάν δεν ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021, τότε μεταξύ άλλων σημαντικών έργων δεν πρόκειται να προκηρυχθεί ένα κομβικής σημασίας έργο για τη Λάρνακα που είναι η Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Ένα έργο, την υλοποίηση του οποίου αναμένουν εδώ και δεκαετίες οι τοπικές αρχές.

Υπενθυμίζουμε, ότι η ανακατασκευή του δρόμου αυτού είναι προγραμματισμένη για προκήρυξη προσφορών τους πρώτους μήνες του νέου έτους, εφόσον εν τω μεταξύ ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμείς διαδικασίες, δηλαδή η ετοιμασία των απαραίτητων μελετών από τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα, καθώς και οι σχετικές απαλλοτριώσεις γης. Διαδικασίες που ήδη έχουν καθυστερήσει την έναρξη του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη φάση καλύπτει την τουριστική περιοχή Ορόκλινης, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν ανεγερθεί νέες, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Με τη λειτουργία αυτών των μονάδων, όταν με το καλό θα έχει κοπάσει η πανδημία, και λαμβάνοντας υπόψη ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποξήλωση των οχληρών εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, η αναβάθμιση του παραλιακού δρόμου φαντάζει επιβεβλημένη, καθότι πρόκειται για περιοχή που προσελκύει μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών.

 

Send this to a friend