Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα της Λάρνακας, αρχίζει άμεσα η κοινοπραξία Eldeman Holding B.V. και Alexandrou Corporate Services που έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης. Επιδίωξη των επενδυτών είναι να έχουν την στήριξη και τη συνεργασία του συνόλου των παραγόντων και φορέων της Λάρνακας σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που θα ξεκινήσουν, προκειμένου να μεταλλάξουν τους χώρους του λιμανιού και της μαρίνας και να τους καταστήσουν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο.

Στα πλαίσια αυτών των επαφών, ο εκπρόσωπος της επιτυχούσας κοινοπραξίας για τη διαχείριση του λιμανιού και της μαρίνας Πάνος Αλεξάνδρου θα έχει την πρώτη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα συζητηθεί η τουριστική πτυχή του έργου της ενιαίας ανάπτυξης.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, ένας από τους πρώτιστους στόχους της κοινοπραξίας είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στο λιμάνι, ώστε να μπορεί να προσελκύει μεγάλα κρουαζιερόπλοια και παράλληλα η επέκταση και η αναβάθμιση της μαρίνας, για να καταστεί ελκυστικός σταθμός ιστιοπλοΐας και ναυσιπλοΐας. Μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως πρόκειται για ένα έργο που αναμφίβολα θα δώσει μεγάλη ώθηση στο τομέα του τουρισμού της Λάρνακας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λ/κας Ντίνος Λευκαρίτης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη όχι μόνο για τη Λάρνακα, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο και συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσει το όραμα της Λάρνακας να γίνει πραγματικότητα. «Ως ΕΤΑΠ Λάρνακας θα είμαστε δίπλα στον επενδυτή και στις αρμόδιες αρχές, με στόχο να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη αυτή», καταλήγει ο κ.Λευκαρίτης.

 

Αύξηση που ξεπερνά το 30% παρατηρείται φέτος στον αριθμό εγκεκριμένων οικογενειών που θα εξυπηρετηθούν κατά την περίοδο των εορτών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας, σε σύγκριση με τις οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν πέρσι τα Χριστούγεννα. Η αύξηση οφείλεται στην οικονομική κρίση και στην ανεργία που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοιού.

Ο υπεύθυνος του κοινωνικού παντοπωλείου Γιώργος Γερασίμου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι κατά την περσινή εορταστική περίοδο εξυπηρετήθηκαν 30 οικογένειες που ήταν δικαιούχες, ενώ φέτος, τη δεδομένη στιγμή, εξυπηρετούνται 50 εγκεκριμένες οικογένειες. Θεωρείται βέβαιο, όμως, ότι ο αριθμός αυτός θ’ αυξηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, καθότι, όπως εξήγησε ο κ. Γερασίμου, καθημερινά υποβάλλονται νέες αιτήσεις για παραλαβή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο. «Εκτιμώ ότι μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων οι εγκεκριμένες οικογένειες ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις 65.

Μιλάμε για άτομα που είναι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης της Λάρνακας», ανέφερε ο κ. Γερασίμου.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι η καθιερωμένη διανομή τροφίμων στους κατόχους κάρτας (δικαιούχους) του κοινωνικού παντοπωλείου θα πραγματοποιηθεί για τα Χριστούγεννα στις 23 Δεκεμβρίου και για την Πρωτοχρονιά στις 30 του μήνα.

Ο κ. Γερασίμου θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα προμηθευτή από τη Λεμεσό για την παραχώρηση 500 πακέτων με πάνες μωρών, καθώς και τους εθνοφρουρούς της 1ης Ταξιαρχίας Πεζικού και της Διοίκησης Καταδρομών Σταυροβουνίου, για τους εράνους που έκαναν, με σκοπό την συλλογή τροφίμων αποκλειστικά, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Λάρνακας.

 

Send this to a friend