Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Ανδρέας Βύρας αποκλειστικά στο LarnakaOnline: Μια νέα μέρα αρχίζει σήμερα για τη Λάρνακα
Ο Ανδρέας Βύρας αποκλειστικά στο LarnakaOnline: Μια νέα μέρα αρχίζει σήμερα για τη Λάρνακα

Ο Ανδρέας Βύρας αποκλειστικά στο LarnakaOnline: Μια νέα μέρα αρχίζει σήμερα για τη Λάρνακα

Ειρήνη Αντωνίου

Αίσιο τέλος έχει μια μεγάλη επένδυση για την κυπριακή οικονομία. Η νέα εποχή για το Λιμάνι και τη Μαρίνα της Λάρνακας επισημοποιήθηκε πριν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο με την τελετή της υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης ανάπτυξης του Λιμένα και της Μαρίνας της Λάρνακας. Ένα έργο που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στο δεύτερο λιμάνι της Κύπρου και να προσφέρει, σε ετήσια βάση, στην κυπριακή οικονομία. Νέος διαχειριστής του λιμένα της Λάρνακας θα καταστεί η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings Ltd, ισραηλινών και κυπριακών συμφερόντων.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Ανδρέας Βύρας αφού όπως έγινε γνωστό έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί στην τελετή, όμως παρακολούθησε την όλη εκδήλωση διαδικτυακά.

Επικοινωνήσαμε με τον Ανδρέα Βύρα, ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι του και όπως μας ανέφερε αρχικά είναι πολύ καλά στην υγεία του, δεν έχει οποιαδήποτε συμπτώματα και θα παραμείνει περιορισμένος μέχρι να ξεπεραστεί όλο αυτό.

Συνεχίζοντας για το μεγάλο σημερινό γεγονός μας δήλωσε ότι ” Είναι πολύ λυπηρό για μένα το ότι δεν παρευρισκόμουν και εγώ σήμερα στην υπογραφή της τελετής, αν και ήμουν παρόν διαδικτυακά. Θεωρώ ότι η σημερινή μέρα είναι ένας σταθμός για την πόλη μας, έχουν βοηθήσει πολλοί για να φθάσουμε εδώ και η Κυβέρνηση και το ΕΒΕΛ, αλλά θεωρώ ότι ο Δήμος Λάρνακας είχε ένα καθοριστικό ρόλο και μια μεγάλη παρέμβαση για να γίνει το όλο έργο. Εκεί που κολλούσαν οι διαδικασίες πιέζαμε εκεί που υπήρχαν προβλήματα τα λύναμε, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε και να φθάσουμε σήμερα στην υπογρφή. Είναι μια νέα μέρα για τη Λάρνακα, γιατί σήμερα μπαίνει στο χάρτη των επενδύσεων και των μεγάλων αναπτύξεων. Ο αγώνας που είχαμε κάνει για την υπογραφή έχει τελειώσει και ξεκινά ο αγώνας για την υλοποίηση του έργου σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα θέλω της πόλης μας”.

Send this to a friend