Home ΠΡΟΣΩΠΑ Τεράστια η προσφορά του Ιδρύματος Χρ. Α. Αποστόλου στη Λάρνακα – Τι δήλωσε στο LarnakaOnline ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάκης Αποστόλου (φώτο)
Τεράστια η προσφορά του Ιδρύματος Χρ. Α. Αποστόλου στη Λάρνακα  – Τι δήλωσε στο LarnakaOnline ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάκης Αποστόλου (φώτο)

Τεράστια η προσφορά του Ιδρύματος Χρ. Α. Αποστόλου στη Λάρνακα – Τι δήλωσε στο LarnakaOnline ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Λάκης Αποστόλου (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πολυδιάστατη είναι η προσφορά του ιδρύματος Χριστίνας Α. Αποστόλου στην κοινωνία. Εκτός από την σημαντική του συμβολή και στήριξη στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε παιδιά με χρόνιες παθήσεις, το ίδρυμα συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στη δημιουργία έργων υποδομής στην πόλη της Λάρνακας.

Το ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ευρέως γνωστό στην πόλη του Ζήνωνα και στην Κύπρο γενικότερα, με πέραν των 2.300 εγγεγραμμένων μελών. Πρώτιστο στόχο έχει την οικονομική στήριξη παιδιών και νέων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, καθώς επίσης και άλλες αγαθοεργίες. Το ίδρυμα έγινε στη μνήμη της Χριστίνας Α. Αποστόλου, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 44 χρόνων, την Πρωτοχρονιά του 2006, μετά από μακρόχρονη και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Λάκης Αποστόλου (σύζυγος της μακαριστής Χριστίνας), δήλωσε στο LarnakaOnline, ότι το ίδρυμα δεν έγινε για την Χριστίνα, αλλά… με την Χριστίνα. «Ουσιαστικά η Χριστίνα μας πήρε από το χέρι και μέσα από το ίδρυμα αυτό μας οδηγεί σε μονοπάτια δύσκολα και ανηφορικά, αλλά πανέμορφα. Μονοπάτια που η ίδια ήξερε να περπατάει με ευκολία και χαρά, τα μονοπάτια της αγάπης, της προσφοράς και της ανθρωπιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάκης Αποστόλου. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυση του, το ίδρυμα έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, έχει βοηθήσει δεκάδες παιδιά για θεραπεία στην Κύπρο και στο εξωτερικό, πρόσφερε βοήθεια σε πάρα πολλές φτωχές και δυσπραγούσες οικογένειες, ολοκλήρωσε διάφορα έργα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα σε όλη την Κύπρο, ενώ παράλληλα δημιούργησε αρκετά έργα ευποιίας με άμεσο στόχο την ψυχαγωγία του παιδιού. Πιο συγκεκριμένα, ίδρυσε την «Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Ιδρύματος Χριστίνας Αποστόλου» και την «Τράπεζα Αίματος Ιδρύματος Χρ. Α. Αποστόλου».

Επίσης, καθιέρωσε βραβεία στους άριστους μαθητές στα σχολεία που φοίτησε η Χριστίνα. «Μετά από όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και έτσι που μας κατάντησαν οι διάφοροι μεγαλόσχημοι του τόπου πολιτικοί και άλλοι που θέλουν να θεωρούνται ηγέτες, το ίδρυμά μας δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορο. Ως εκ τούτου, αναλάβαμε την πρωτοβουλία, στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων, να προσφέρουμε πρόγευμα σε άπορους μαθητές πέντε σχολείων, ενώ παρείχαμε βοήθεια σε τρόφιμα και σε διάφορα κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη την Κύπρο», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

 

Όσον αφορά τα έσοδα του ιδρύματος, ο Λ. Αποστόλου είπε ότι αυτά προέρχονται από διάφορες εκδηλώσεις, εράνους, εισφορές και δωρεές εκ μέρους των μελών, φίλων και άλλων υποστηρικτών του έργου του ιδρύματος.

Μέλος του ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου μπορεί να γίνει οποιοδήποτε άτομο με έφεση για προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, χωρίς καμιά οικονομική ή άλλη υποχρέωση.

 

Ορχήστρα – Δημοτικός Κήπος

——————————————

Επιπρόσθετα, το ίδρυμα έχει δημιουργήσει την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου με καθηγητή-δάσκαλο τον μακαριστό μουσικό και ποιητή Στέφανο Ζυμπουλάκη. Η ορχήστρα αυτή, στα 12 χρόνια ζωής της, έδωσε δεκάδες συναυλίες σ’ ευαγή ιδρύματα σε όλη την Κύπρο.

Εξάλλου, μεταξύ των έργων ευποιίας που δημιούργησε το ίδρυμα, είναι ο δημοτικός παιχνιδότοπος στο Δημοτικό Κήπο Λάρνακας που φέρει και το όνομα του Ιδρύματος, το παιδικό αμφιθέατρο στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας χωρητικότητας 200 παιδιών καθώς και η πτέρυγα παιδικού βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας, την οποία το ίδρυμα εξόπλισε με έπιπλα-ράφια, με ηλεκτρονικό υπολογιστή και με εκατοντάδες παιδικά βιβλία.

Επίσης έχουν γίνει αρκετά άλλα έργα ευποιίας  σε Ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

Send this to a friend