Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στα «μαλακά» το βαποράκι με νοητική υστέρηση από τη Λάρνακα
Στα «μαλακά» το βαποράκι με νοητική υστέρηση από τη Λάρνακα

Στα «μαλακά» το βαποράκι με νοητική υστέρηση από τη Λάρνακα

Την ευκαιρία να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στο σωστό δρόμο, μακριά από τον εφιάλτη των ναρκωτικών, έδωσε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στον Μ.Χ., από τη Λάρνακα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, μετά από ακρόαση, σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα άτομα.

Λαμβάνοντας τις δύσκολες προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις, τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (τρεις φορές νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας) και το γεγονός ότι είναι άτομο με χαμηλό νοητικό επίπεδο, κάτι που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν οι έμποροι των ναρκωτικών εξού και του ανέθεσαν ρόλο «παραλήπτη», οι δικαστές του Κακουργιοδικείου αποφάσισαν να τον κρίνουν μ’ επιείκεια.

Τον καταδίκασαν, μεν, σε τρία χρόνια φυλάκιση, ωστόσο έκριναν ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η ποινή ν’ ανασταλεί για περίοδο τριών χρόνων. Αυτό σημαίνει πως εάν ο κατηγορούμενος εντός των επόμενων τριών χρόνων κριθεί εκ νέου ένοχος σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση, τότε εκτός από τη νέα ποινή που θα του επιβληθεί, τότε ενδεχομένως να ενεργοποιηθεί και η ποινή φυλάκισης των τριών χρόνων που του επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορία κατοχής περίπου τεσσάρων κιλών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Το 2018, οι «εγκέφαλοι» της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά τον χρησιμοποίησαν ως παραλήπτη ενός ταχυδρομικού δέματος, το οποίο είχε φθάσει στη Λάρνακα, πιστεύοντας προφανώς πως ένα άτομο με νοητική υστέρηση δεν θα προκαλούσε τις υποψίες της ΥΚΑΝ και των Τελωνειακών Αρχών.

Ο τελικός παραλήπτης του δέματος με τα ναρκωτικά ήταν άλλο πρόσωπο. Κι όμως, στα γραφεία της ΥΚΑΝ είχαν φθάσει πληροφορίες σε σχέση με το παράνομο περιεχόμενο του επίδικου δέματος και όταν ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε για να το παραλάβει, οι αστυνομικοί τού «φόρεσαν χειροπέδες».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τελικός παραλήπτης του δέματος με τα τέσσερα κιλά κάνναβης συνελήφθη σε μεταγενέστερο στάδιο μετά που τον κατονόμασε ο κατηγορούμενος και καταδικάστηκε σε ποινή άμεσης φυλάκισης πέντε χρόνων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend