Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εξαφανίστηκαν φάκελοι από τη Νομική Υπηρεσία για το CYPRA (ΒΙΝΤΕΟ)
Εξαφανίστηκαν φάκελοι από τη Νομική Υπηρεσία για το CYPRA (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαφανίστηκαν φάκελοι από τη Νομική Υπηρεσία για το CYPRA (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιπλέκεται όλο και περισσότερο το κουβάρι γύρω από την πολύκροτη υπόθεση CYPRA. Αόρατα χέρια εξαφάνισαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, φακέλους από τηn Νομική Υπηρεσία, αλλά και διατάγματα, τα οποία παρέμειναν ανεκτέλεστα.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για πορίσματα διοικητικής έρευνας, αλλά και εκθέσεις ως προς τις αρμοδιότητες της Γενικής Λογίστριας και τυχόν παρεμβάσεις.

Στο πόρισμα της διοικητικής έρευνας υποδεικνύεται πως η σχέση της Γενικής Λογίστριας με τον ιδιοκτήτη του σφαγείου “επηρέασε την ένταση του υπηρεσιακού ενδιαφέροντος που επιδείχθηκε” σε σχέση με την περιβόητη εγγυητική των 54 χιλιάδων ευρώ. Η ερευνώσα λειτουργός, συνέστηνε να μην προχωρήσει πειθαρχική έρευνα έως ότου δίδονταν απαντήσεις για καυτά ζητήματα που αφορούσαν στο σφαγείο. Τα εν λόγω έγγραφα, που αφορούν στα νομικά ερωτήματα, εξαφανίστηκαν από τη Νομική Υπηρεσία, όπως επίσης και καταγγελίες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κατά του σφαγείου CYPRA, η έκβαση των οποίων παραμένει άγνωστη.

Στους χαμένους φακέλους συγκαταλέγονται διατάγματα κατεδάφισης εγκαταστάσεων στο σφαγείο, τα οποία όπως πληροφορούμαστε έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια και, ένεκα της “απώλειάς” τους, δεν εκτελέστηκαν ποτέ.

Οι μηχανές της διερεύνησης της υπόθεσης, θα επανεκκινήσουν -όπως όλα δείχνουν- καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, ο υπουργός Οικονομικών θα θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση για την διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα καταδείξει ενώπιον των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης την αναγκαιότητα να διαλευκανθεί η εμπλοκή της Γενικής Λογίστριας στην υπόθεση, καθώς ο ιδιοκτήτης του σφαγείου είναι ο σύζυγός της.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα και σε σχέση με το ελεγκτικό γραφείο του CYPRA, στο οποίο δραστηριοποιείται ο αδερφός της λογίστριας.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive οι φάκελοι χάθηκαν επί προηγούμενης Γενικής εισαγγελέας.
Πηγή: SigmaLive

Send this to a friend