Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Νικολόπουλος: Ανησυχία για Λευκωσία, Λάρνακα και Ελ. Αμμόχωστο (βίντεο)
Δρ. Νικολόπουλος: Ανησυχία για Λευκωσία, Λάρνακα και Ελ. Αμμόχωστο (βίντεο)

Δρ. Νικολόπουλος: Ανησυχία για Λευκωσία, Λάρνακα και Ελ. Αμμόχωστο (βίντεο)

Για την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι, το Μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Γιώργος Νικολόπουλος.

Όπως ανέφερε, η γενικότερη εικόνα είναι ανησυχητική ενώ υπάρχει επιβάρυνση στις Επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου και π0αρατηρείται αύξηση στη Λάρνακα.

Όσον αφορά το πότε θα διαφανεί εάν λειτούργησαν τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε πως αυτό αναμένεται περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Θα θέλαμε να δούμε σταθεροποίηση της κατάστασης στις Επαρχίες Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Λάρνακας και ιδανικά μείωση, σημείωσε.

Τόνισε ότι οι Επιδημιολόγοι βασίζονται στο ποσοστό θετικότητας, όσον αφορά τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά.

Τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι αυξήθηκε η δυνατότητα μας για τη διενέργεια rapid τεστ και PCR.

Παράλληλα, πρέπει να υπάρξει συνδυασμός συμμόρφωσης των πολιτών με τα μέτρα και ελέγχου της εφαρμογής των διαταγμάτων από την πολιτεία.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον ιό.

Κληθείς να σχολιάσει εάν τηρούνται τα μέτρα στον Δήμο του, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως οι πολίτες τα τηρούν σε ένα μεγάλο ποσοστό, ωστόσο, κάποιοι όχι.

Πρέπει όλοι να προσέχουμε, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο ιός είναι παντού και μπορεί να προσβληθεί ο οποιοσδήποτε, είπε.

Send this to a friend