Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο κ. Βασίλης που οργώσε την Λάρνακα με το αμαξούδι του
Ο κ. Βασίλης που οργώσε την Λάρνακα με το αμαξούδι του

Ο κ. Βασίλης που οργώσε την Λάρνακα με το αμαξούδι του

Ο Κυρ Βασίλης συνταξιούχος πια αναπαύεται στο σπίτι του στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας. «Τράβηξε πολύ κουπί στη ζωή του», όπως θα έλεγε και ο Βέγγος, οργώνοντας τη Λάρνακα με το αμαξούδι, για τον επιούσιο.

Έγνοια η οικογένειά του, η αγαπημένη του Άννα και τα παιδιά του, η Γεωργία και ο Παύλος. Γεύτηκε τον μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να νιώσει ένας γονιός, όταν σε ηλικία 13 χρόνων έχασε την κόρη του από τυφοειδή πυρετό. Όμως ο θεός δεν τον άφησε έτσι. Χάρισε στον γιο του, τον Παύλο, ένα ατόφιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, που του έφερε μύριες χαρές στη ζωή του.

Διερωτώμαι πόσα χιλιόμετρα διένυσε αυτός ο άνθρωπος, τόσα χρόνια για να ευφραίνει τον κόσμο με τα παγωτά και τους χυμούς του. Γερό καρύδι ήξερε τις δυσκολίες της δουλειάς. Γι αυτό ποτέ του δεν κάπνισε, ποτέ του δεν γεύτηκε αλκοόλ, δεν υπήρξε ποτέ καφενόβιος. Μόνο στο γήπεδο πήγαινε, να βλέπει και να καμαρώνει τον Παύλακή του στο ΓΣΖ αλλά και στο Γήπεδο Καραϊσκάκη.


Ναι τράβηξε κουπί ο κυρ Βασίλης αλλά άντεξε. Και κυρίως δεν έδωσε αφορμή σε κανένα να τον κακολογήσει, κανέναν δεν πρόσβαλε, κακή κουβέντα δεν ακούστηκε να βγαίνει απ’ το στόμα. Α! και κάτι άλλο.

Όταν καταλάβαινε πως κάποιο παιδί δεν είχε χρήματα για το παγωτό, ο κυρ Βασίλης του το κερνούσε με όλη του την ευχαρίστηση.

Σκαλλιώτες Αναδρομές

Send this to a friend