Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Θα πάμε ή όχι σε χαλαρώσεις; Τα τρία σενάρια για την 14η Δεκεμβρίου
Θα πάμε ή όχι σε χαλαρώσεις; Τα τρία σενάρια για την 14η Δεκεμβρίου

Θα πάμε ή όχι σε χαλαρώσεις; Τα τρία σενάρια για την 14η Δεκεμβρίου

Δέκα μέρες μας χωρίζουν από την 13η Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασιστεί η χαλάρωση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, με το Υπουργείο Υγείας να τονίζει ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους. 

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου, Μαργαρίτα Κυριάκου, αναφέρθηκε στα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων. 

Το πρώτο -και πιο αισιόδοξο- είναι αυτό της βελτίωσης της επιδημιολογικής κατάστασης. «Να φτάσουμε στα Χριστούγεννα με τις χαλαρώσεις που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή» είπε η κ. Κυριακού.

Το δεύτερο είναι να σημειωθεί μεν κάποια βελτίωση, αλλά όχι αισθητή, και άρα να χρειαστεί χρονική επέκταση των περιοριστικών μέτρων όπως ισχύουν σήμερα. 

Το τρίτο -και πιο απαισιόδοξο- είναι να υπάρξει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών και να χρειαστεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Μαργαρίτα Κυριάκου – Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου
«Αυτό είναι που απευχόμαστε φυσικά. Ο στόχος μας είναι να πάμε με τις χαλαρώσεις που έχουν εξαγγελθεί.»

Στο τραπέζι παραμένει, κατά την ίδια, το σενάριο του lockdown, λέγοντας ότι κανένας δε θέλει να φτάσουμε στο σημείο εφαρμογής του.

Η κ. Κυριάκου ανέφερε ότι περί τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα υπάρχουν ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων, οπότε και θα γίνει μια πιο προσεκτική και αναλυτική ερμηνεία τους.

Πηγή Alpha Ενημέρωση

Send this to a friend