Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στα χέρια του επενδυτή περνούν από αύριο Παρασκευή, το λιμάνι και η μαρίνα Λάρνακας. Στις 11π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο, είναι προγραμματισμένη η τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού και της μαρίνας μεταξύ κυβέρνησης και κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, στην παρουσία του ΠτΔ, των αρμόδιων υπουργών και των δημοτικών αρχών της Λάρνακας.

Πρόκειται για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, το κόστος του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ με την υλοποίηση και των τεσσάρων φάσεων που προνοεί. Ένα project που θα περιλαμβάνει την επέκταση της χωρητικότητας του λιμανιού και της μαρίνας καθώς και την ανέγερση τουριστικών, οικιστικών κι εμπορικών αναπτύξεων στους χερσαίους χώρους. Μετά τις υπογραφές στην τελική συμφωνία, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετάβασης του καθεστώτος διαχείρισης του λιμανιού από την Αρχή Λιμένων Κύπρου στην κοινοπραξία.

Οι διαδικασίες αυτές υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προσαρμογή των υφιστάμενων χρηστών στα νέα δεδομένα. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο επενδυτής ήδη βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους υφιστάμενους χρήστες σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, ώστε να παραμείνουν στο λιμάνι και να μην υπάρξουν προβλήματα. Υπολογίζεται ότι μετά την πάροδο της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, θα είναι εφικτή η έναρξη των πρώτων κατασκευαστικών έργων, εφόσον βέβαια η κοινοπραξία εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι από αύριο Παρασκευή το λιμάνι και η μαρίνα θ’ ανήκουν και τυπικά στον επενδυτή, ο οποίος ήδη έπιασε δουλειά για υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου και ότι ο επενδυτής βρίσκεται σ’ επαφές με τους υφιστάμενους χρήστες του λιμανιού, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, προκειμένου να συνεχίσουν να εργοδοτούνται στο λιμάνι της Λάρνακας.

 

Πρωτόκολλο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας υπέγραψαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Αραδίππου. Μέσα από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου τα δύο μέρη διευρύνουν «την επιστημονική, εκπαιδευτική και άλλη συνεργασία μεταξύ τους». Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

 

Κλειστά παραμένουν από χθες τα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λάρνακας, καθότι έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού, μέχρι να απολυμανθούν οι χώροι.
Επίσης, όλο το προσωπικό έχει υποβληθεί σε έλεγχο τέστ κορωνοϊού με αρνητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και ασφαλείας τόσο του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού όσο και των δημοτών. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη και άλλες Υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά για εξυπηρέτηση του κοινού.

Send this to a friend