Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Κολιού:Οι λόγοι που αποφασίστηκαν τα μέτρα για χώρους εστίασης και γυμναστήρια
Κολιού:Οι λόγοι που αποφασίστηκαν τα μέτρα για χώρους εστίασης και γυμναστήρια

Κολιού:Οι λόγοι που αποφασίστηκαν τα μέτρα για χώρους εστίασης και γυμναστήρια

Απαντήσεις για τους λόγους που αποφασίστηκαν τα μέτρα που αφορούν τους λόγους εστίασης και τα γυμναστήρια έδωσε η Παιδολοιμοξιολόγος και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, δρ Μαρία Κολιού, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Σύμφωνα με την δρ Κολιού, «στην Κύπρο όσο ήταν ανοικτοί οι χώροι εστίασης ήταν πολύ υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων. Δεν μιλώ για τα εστιατόρια, μιλώ για τις καφετέριες όπου μαζεύονται πολλά άτομα. Μπορεί να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα στις καφετέριες αλλά κάθονται πυκνά οι νεαροί μεταξύ τους και όταν μένουν μέχρι αργά το βράδυ πίνουν και λιγάκι δεν τηρούν τα μέτρα. Για αυτό το λόγο πάρθηκε το συγκεκριμένο μέτρο».

Επίσης πρόσθεσε πως, «επειδή πολλές άδειες λειτουργίας εστιατορίων είναι κοινές με αυτές των καφετεριών είναι δύσκολο να διαχωριστούν. Συμφωνώ ότι τα εστιατόρια τηρούν τα μέτρα. Είχαμε ωστόσο ολόκληρες αλυσίδες μετάδοσης από καφετέριες όπως αρχικά στη Λεμεσό και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις».

Όσον αφορά τους λόγους που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων, η δρ Κολιού, εξήγησε πως  «έκλεισαν γιατί υπήρξαν εστίες μετάδοσης που ξεκίνησαν από γυμναστήρια στην Πάφο. Πέρασε καιρός να εντοπιστούν κρούσματα στα γυμναστήρια λόγω του ότι είχαμε τοπικό lockdown στη Λεμεσό και Πάφο. Ας θεωρήσουμε  ότι θα είναι μικρής διάρκειας το μέτρο αυτό και εάν δεν υπάρξει εντοπισμός κρουσμάτων μπορεί να αλλάξει».

Τέλος η δρ Κολιού αναφέρθηκε στο πως βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και εξήγησε ότι, «το πρώτο θέμα και πολύ σημαντικό είναι να σταθεροποιηθούν τα περιστατικά στις Εντατικές και να μην αυξάνονται περισσότερο.Το δεύτερο είναι ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία να μην συνεχίζει να αυξάνεται και να μην ξεσπούν οι μεγάλες συρροές περιστατικών που έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής όπως για παράδειγμα στο σφαγείο, οίκοι ευγηρίες, κλειστές δομές κα που είναι πολύ σοβαρό».

 

Send this to a friend