Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ «Bingeol»: Ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τους Αρμένιους πρόσφυγες (βίντεο)
«Bingeol»: Ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τους Αρμένιους πρόσφυγες (βίντεο)

«Bingeol»: Ένα συγκλονιστικό τραγούδι για τους Αρμένιους πρόσφυγες (βίντεο)

26 νεαροί μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη, Έλληνες και Αρμένιοι, ένωσαν τις φωνές τους πριν μερικές μέρες ώστε να συνθέσουν μια υπέροχη παράσταση, με σκοπό να βοηθήσουν στην ενίσχυση των εκτοπισμένων Αρμενίων από το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) μετά τη συνθηκολόγηση που ακολούθησε της σύρραξης Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν.

Το τραγούδι «Ξενιτιά» είναι πολύ γνωστό, έχει τραγουδηθεί παλιότερα και από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ αποτελεί παραδοσιακό αρμένικο τραγούδι με τίτλο «Bingeol». Οι 26 μουσικοί, τραγουδώντας ο καθένας από το σπίτι του λόγω των μέτρων που ισχύουν για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη, έβαλαν έναν πελώριο λίθο στην αλληλεγγύη, βοηθώντας στον διαδικτυακό έρανο που διενεργεί ο «Αρμένικος Κυανούς Σταυρός Ελλάδος».

Τα χρήματα του εράνου, θα διατεθούν σε νοσοκομεία και ιδρύματα στην Αρμενία. Πρόκειται για μια συγκινητική στιγμή που θυμίζει την προσφυγιά, που τόσο καλά ξέρουμε κι εμείς εδώ στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο.

Η ανακοίνωση των 26 μουσικών:

Όσο υπάρχει η δύναμη της ένωσης ανθρώπων με κοινό όραμα, θα υπάρχει η ελπίδα. Μπορείτε να βοηθήσετε την Αρμενία, ενισχύοντας οικονομικά τον παρακάτω φορέα.

Τα χρήματα του εράνου που θα συγκεντρωθούν στον λογαριασμό του Αρμενικού Κυανού Σταυρού Ελλάδος – Armenian Blue Cross Greece, θα διατεθούν σε νοσοκομεία και ιδρύματα στην Αρμενία. Όπως επίσης μπορείτε να συνεισφέρετε είδη ρουχισμού και άλλα αναγκαία υλικά στον Αρμενικό Σταυρό Ελέους Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Αρμενικός Κυανούς Σταυρός Ελλάδας (Α.Κ.Σ.) είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, εθελοντική και φιλανθρωπική γυναικεία οργάνωση. Σκοπό έχει την κοινωνική πρόνοια, την ευημερία, την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη της αρμενικής κοινότητας και την υποστήριξη του λαού της Αρμενίας. Ο Α.Κ.Σ. διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας με άλλες εθνικές και διεθνείς φιλανθρωπικές και κοινωνικές οργανώσεις και υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Μία συμβολική προσπάθεια 26 καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη, με την στήριξη του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Hamazkayin” , παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Τραγουδιστές: Αρτενιάν Έλενα / Γεροφώτη Μέλα / Δονικιάν Μαρίνα / Δριβάκου Όλγα / Μαλκουτζή Νόνικα / Μηλώση Χριστίνα / Μπαργιώτα Ελευθερία / Παπαγεωργίου Θάνος / Παπακώστα Ιωάννα / Παυλίδου Νατάσα / Σιετή Αλεξάνδρα / Σπυριδονίδου Μαρία / Σωτηριάδου Μαρία / Τσαλίκη Κική / Φαλκώνης Μιχάλης / Φωκάς Γιώργος

Μουσικοί: Vartan Abovian (duduk) / Βαφείδης Νίκος (drums) / Βουκικλαράκης Αναστάσης (κρουστά) / Ζαχαριάδου Αναστασία (κανονάκι) / Καραγιαννακίδης Διαμαντής (πλήκτρα) / Ματζάρης Τάσος (πιάνο) / Παπαδόπουλος Χρήστος (κλαρινέτο) / Σμυρνής Γιώργος (μπάσο) / Σταυρίδης Θάνος (ακορντεόν) / Τέμπρελη Στέλλα (τσέλο) / Φωκάς Γιώργος (κιθάρα)

Παραγωγή: Βαφείδης Νίκος & Φωκάς Γιώργος

Ενορχήστρωση φωνών: Φωκάς Γιώργος

Οργάνωση παραγωγής: Αρτενιάν Έλενα & Δονικιάν Μαρίνα

Μοντάζ: Βαφείδης Νίκος

Μίξη: Παπαποστόλου Απόστολος

Πηγή: Philenews

Send this to a friend