Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ «Θέλω να κερδίσω τους ποδοσφαιριστές, κάποιους θα τους ήθελα στον Απόλλωνα» (video)
«Θέλω να κερδίσω τους ποδοσφαιριστές, κάποιους θα τους ήθελα στον Απόλλωνα» (video)

«Θέλω να κερδίσω τους ποδοσφαιριστές, κάποιους θα τους ήθελα στον Απόλλωνα» (video)

Για το πλάνο του, τη φιλοσοφία αλλά και τους στόχους του με την ΑΕΚ μίλησε ο Σωφρόνης Αυγουσρτή στην παρουσίαση του από την ομάδα της Λάρνακας.

Στη Διάσκεψη Τύπου παρευρέθηκε και ο πρόεδρος, Άντρος Καραπατάκης, ο οποίος ανέφερε στο καλωσόρισμα του:

«Από σήμερα ξεκινά μια νέα σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ. Οι συνεργάτες μου κι εγώ νιώσαμε την ανάγκη για αλλαγή και γι’ αυτό πήραμε αυτή την απόφαση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κόντε για τη δουλειά που έκανε. Ευχαριστώ τον προηγούμενο προπονητή και του συνεργάτες του για τη δουλειά που έκαναν το προηγούμενο δίμηνο. Καλωσορίζω τον Σωφρόνη στην ΑΕΚ. Είναι γνωστός για το έργο που έχει δείξει. Μας αρέσει ο τρόπος ποδοσφαίρου και πως συμπεριφέρονται οι ομάδες του Σωφρόνη. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου εμείς θα κάνουμε το παν για να πετύχει αυτή η προσπάθεια και θα έχεις ότι χρειάζεσαι για να πετύχεις το έργο σου».

Τοποθετήσεις Σωφρόνη Αυγουστή:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αντρέα για τη συνεργασία που θα έχουμε τον επόμενο 1,5 χρόνο. Θα προσπαθήσω να βάλω τη δική μου φιλοσοφία στην ομάδα και ο λόγος που ήρθα είναι ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές ταυτίζονται με αυτά που θέλω στον αγωνιστικό χώρο. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, ένας μονός αγώνας και οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι από την αρχή μέχρι το τέλος και οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο στα μονά παιχνίδια. Είναι αρκετά γρήγορα να πούμε κάποια λόγια. Θέλω να κερδίσω όλους στην ομάδα με τη δουλειά μου και τον τρόπο παιχνιδιού μου. Θέλω να κερδίσω τους ποδοσφαιριστές και θα προσπαθήσω από αύριο με τις πληροφορίες που θα τους δώσω να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας να εκμεταλλευθούμε και την έδρα και την ποιότητα μας».

Τι σε ώθησε να απαντήσεις θετικά στην πρόταση της ΑΕΚ και ποια η άποψη σου για το ρόστερ;
«Ήταν όλα τόσο γρήγορα. Πιστεύω υπάρχουν παίκτες που ταυτίζονται με το δικό μου τρόπο παιχνιδιού που δεν σας το κρύβω ότι θα ήθελα πολύ να ρτους είχα στην προηγούμενη μου ομάδα και είμαι τυχερός που θα τους έχω σαν προπονητής».

Ποιος είναι ο στόχος σου φέτος με την ΑΕΚ και αν πιστεύεις ότι μπορεί για τον τίτλο. Κάνεις ντεμπούτο κόντρα στον φίλο σου τον Κέρκεζ.
«Όσοι βαθμοί είναι διαθέσιμοι θα προσπαθήσουμε να τους διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Δώσαμε αρκετά ντέρμπι με τον Κέρκεζ. Είναι σημαντικό ότι ξεκινάμε με ένα δύσκολο αντίπαλο αύριο. Δεν με φοβίζει ότι ξεκινάμε άμεσα».

Ποια τα πρώτα σου συναισθήματα στην ΑΕΚ που ήσουν και τερματοφύλακας.
«Έχει αρκετά κοινά με την προηγούμενη μου ομάδα. Υπάρχει αρκετή οργάνωση, υπάρχει ένα αθλητικό κέντρο και ένα γήπεδο που προσφέρεται για οποιοδήποτε προπονητή να δουλέψει. Είναι σημαντικό που έχει μία οργανωτική διοίκηση που βλέπει ψηλά και που είναι μία από τις ομάδες που διεκδικεί κάθε χρόνο στόχους».

Μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο με αυτό το ρόστερ η ΑΕΚ; Χρειάζεστε χρόνο;
«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Από την στιγμή που είναι παιχνίδι κυπέλλου και είναι μονός αγώνας το πιο σημαντικό είναι να περάσει η ομάδα στον επόμενο γύρο. Υπάρχει αρκετά καλό υλικό στην ομάδα και πρέπει να κερδίσουμε τους παίκτες και να βγάλουν αρκετά πράγματα στο γήπεδο. Να ικανοποιήσουν τους εαυτούς τους, τη διοίκηση και τον κόσμο».

Πόση ώρα σου πήρε να συμφωνήσεις με την ομάδα της ΑΕΚ;
«Παίρνω γρήγορα τις αποφάσεις μου. Είναι μία ομάδα που γνώριζα από παλιά. Οι άνθρωποι που ήταν εδώ παλιά μου συμπεριφέρθηκαν όχι καλά αλλά εξαιρετικά. Και τους ευχαριστώ. Ήρθα για να υλοποιήσω τους στόχους που έθεσε η διοίκηση».

Στα δυο τελευταία παιχνίδια η ομάδα είχε επιθετικό πρόβλημα. Θεωρείς ότι μπορεί να λυθεί;
«Με τη δουλειά βελτιώνεται καθημερινά στις προπονήσεις. Οι στόχοι της ομάδας ταυτίζονται με τους δικούς μου στόχους που ταυτίζονται με τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας που είναι η έξοδος στην Ευρώπη και η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου κα θα προσπαθήσουμε να τους υλοποιήσουμε».

Larnakaonline Sports

Send this to a friend