Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Επιστροφή Βάγκνερ, επιστροφή στις νίκες για τη Νέα Σαλαμίνα! (βίντεο)
Επιστροφή Βάγκνερ, επιστροφή στις νίκες για τη Νέα Σαλαμίνα! (βίντεο)

Επιστροφή Βάγκνερ, επιστροφή στις νίκες για τη Νέα Σαλαμίνα! (βίντεο)

Μεγάλη και σημαντική νίκη εντός έδρας πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα με 2-1 επί της Ομόνοιας, με τον Βάγκνερ να επιστρέφει και να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρως αποτελεσματικοί και πέτυχαν δύο γκολ.

Η ομάδα του Δαμιανού προηγήθηκε με τον Ντανίλο στο 8’, ισοφάρισε ο Παπυλής σε 1-1 στο 43’ και ο Βάγκνερ στο 80’ πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Η Ομόνοια ήταν καλύτερη μέσα στο γήπεδο, όμως για άλλη μία φορά της στοίχησε η αστοχία της.

Από την άλλη ο Σάββας Δαμιανού έστησε την Νέα Σαλαμίνα έξυπνα κλείστηκε πίσω και χτύπησε στις αντεπιθέσεις την Ομόνοια και πράγματι του βγήκε. Οι δύο φάσεις που βρήκε η «ερυθρόλευκη» ομάδα ήταν αρκετές για να της χαρίσουν μία σπουδαία νίκη και να ανεβάσουν στους 8 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια έμεινε στους 16.

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο λεπτό του αγώνα έγινε αγωνιστική αδράνεια για διαμαρτυρία και στήριξη προς τους παίκτες των μικρότερων κατηγοριών που δεν προπονούνται και δεν έχουν αγώνες.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά η Ομόνοια προσπάθησε να γίνει απειλητική, όμως δεν τα κατάφερε σε αντίθεση με τη Νέα Σαλαμίνα, η οποία στην πρώτη της φάση στον αγώνα στο 8’ βρήκε δίχτυα με τον Ντανίλο να κάνει το πλασέ και να νικά τον Φαμπιάνο για το 1-0.

Η Ομόνοια με το που δέχτηκε το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει και κρατούσε μπάλα, όμως αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία ήταν η Νέα Σαλαμίνα. Στο 22’ ο Οσέι μέσα στη μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Λανγκ έκοψε σωτήρια, καθώς η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Δαμιανού έριξε στροφές, κλείστηκε στο δικό της μισό και άφησε μέτρα στο γήπεδο στην Ομόνοια.

Η ομάδα του Μπεργκ άσκησε φοβερή πίεση μετά το 25’ για να φτάσει προς το γκολ της ισοφάρισης.

Το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 25’ με τον Ντούρις να κάνει το σουτ και τον Βεσελόφσκι να αποκρούει. Σε διάστημα δύο λεπτών η Ομόνοια έχασε και άλλη φάση με τον Ασάντε να γυρίζει στον Τιάγκο και αυτός από πολύ κοντά να μην μπορεί να σκοράρει.

Η Ομόνοια πίεσε αρκετά στο τελευταίο 15λεπτο και στο 43’ με γκολ του Παπούλη με ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 1-1, αποτέλεσμα που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν μονότονη και η Ομόνοια είχε την πλήρη κυριαρχία στο αγωνιστικό χώρο.

Η Νέα Σαλαμίνα κλείστηκε στο δικό της μισό και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις και στο τέλος με μία μοναδική φάση με τον Βάγκνερ έφτασε προς το γκολ της νίκης.

Η ομάδα του Μπεργκ μπήκε στο γήπεδο για να κάνει την ολική ανατροπή και άσκησε μεγάλη πίεση στη Νέα Σαλαμίνα, υποχρεώνοντας την να κλειστεί πίσω στην άμυνα της.

Οι «πράσινοι» έχασαν ευκαιρίες αρκετές και κόντρα στη ροή του αγώνα η ομάδα του Δαμιανού έφτασε προς το δεύτερο γκολ.

Στο 80’ με αντεπίθεση ο Οσέι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και από πλάγια έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ήταν ο Βάγκνερ και από κοντά έκανε το 2-1.

Μετά το γκολ που δέχτηκε η Ομόνοια ανέβηκε ψηλά τουλάχιστον για να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 88’ η ομάδα του Μπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με την μπαλιά του Γκόμεθ, ο Κακουλής από κοντά έκανε την προβολή, όμως ο Βεσελόφσκι έκανε μεγάλη επέμβαση.

Στις καθυστερήσεις ο Βάγκνερ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να «σκοτώσει» το παιχνίδι, όμως από κοντά έστειλε την μπάλα έξω.

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης στο 95’ ο Ντούρις από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Νέα Σαλαμίνα: Bεσελόφσκι, Σεργίου, Σιαθάς (Λεμέσιος 46′), Ντανίλο, Βάγκνερ, Οσέι, Νικολάου (Μπρένο 58′), Χριστοφόρου, Σμοβς (Αντιόλο 67′), Κονφέ, Σανκοχ (Ανδρέου 58′).

Στον πάγκο: Κίσσας, Αντρέου, Λοράν, Λεμέσιος, Παύλου, Πική, Σιαθάς, Αντιόλο, Τσίκο.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Σέχου, Λούφτνερ, Βίτορ, Παπουλής, Γκόμεθ, Λέζιακς, Ντούρις, Λανγκ, Τιάγκο (Τζιωνή 76′), Ασάντε (Μποτεάκ 76′)

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Κίκο, Μποτεάκ, Μαυρίας, Χούμποτσαν, Τζιωνή, Κούσουλος, Λοϊζου, Κακουλλής

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από τη νίκη της Νέας Σαλαμίνας επί της Ομόνοιας.  

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend