Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Χριστούγεννα – Τι λένε οι ειδικοί για τα μέτρα στις γιορτές
Χριστούγεννα – Τι λένε οι ειδικοί για τα μέτρα στις γιορτές

Χριστούγεννα – Τι λένε οι ειδικοί για τα μέτρα στις γιορτές

Κρίσιμη είναι η ερχόμενη εβδομάδα αφού την Τρίτη η επιδημιολογική ομάδα αναμένεται να συζητήσει τα επόμενα βήματα ως προς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν τόσο τοπικά όσο και σε παγκύπρια βάση. Οι επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν και το τοπίο ως προς την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και το κατά πόσον τα μέτρα αποδίδουν, παράγοντας που θα καθορίσει και τις τελικές αποφάσεις για τα Χριστούγεννα. 

Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης και Δρ. Μαρία Κολιού αναφέρουν στον Alpha τις δικές τους εισηγήσεις για γιορτές που δεν θα επιδεινώσουν την κατάσταση.


Οι ειδικοί προτείνουν λοιπόν γιορταστικά τραπέζια στο σπίτι, με περιορισμένους καλεσμένους, χωρίς να αποκλείεται βέβαια να αυξηθεί ελάχιστα ο αριθμός των συναθροίσεων καθώς σήμερα είναι στα 10 άτομα. Συστήνουν όμως τραπέζια σε στενό οικογενειακό κύκλο για να μην δημιουργήσουμε τρίτο κύμα.

Αναφορικά με τις Λειτουργίες, εισηγούνται όπως παραμείνει ο αριθμός πιστών ως έχει σήμερα και δίνουν τη λύση των διπλών Λειτουργιών, ώστε περισσότεροι πιστοί να μπορέσουν να παρεβρεθούν ανήμερα των Χριστουγέννων.

Όσον αφορά την αγορά, μιλούν για σταδιακή επαναλειτουργία σε Λεμεσό και Πάφο και λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης παγκύπρια με περιορισμούς, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επιδημιολογική εικόνα.

Η μάσκα θεωρείται δεδομένη μέχρι και 15 Ιανουαρίου.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η κάθοδος των φοιτητών ενόψει των γιορτών, αναφέροντας ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί με μέτρα.

Send this to a friend