Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Από ένα ημίχρονο, απέδρασε με το τρίποντο ο Απόλλωνας! (βίντεο)
Από ένα ημίχρονο, απέδρασε με το τρίποντο ο Απόλλωνας! (βίντεο)

Από ένα ημίχρονο, απέδρασε με το τρίποντο ο Απόλλωνας! (βίντεο)

Εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ με 2-1 από τον Απόλλωνα μέσα στην Αρένα.

Σε ένα παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ο Απόλλωνας φάνηκε πιο αποτελεσματικός και πήρε το τρίποντο.

Στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερη η ομάδα του Πετράκη και ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0 με τον Πίττα στο 29’. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε με ωραίο γκολ του Ακοράν στο 66’, όμως σε μία αντεπίθεση στο 73’ ο Απόλλωνας πέτυχε το νικητήριο γκολ με τον Ντιγκινί, παίρνοντας μία σπουδαία νίκη, ανεβαίνοντας στους 23 βαθμούς και στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια με την Ανόρθωση.

Το φιλμ του αγώνα:

Στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι παίκτες έκαναν πάσες μεταξύ τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ποδοσφαιριστές στις μικρότερες κατηγορίες.

Στη συνέχεια στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Απόλλωνας πατούσε καλύτερα και έχασε μεγάλη φάση στο 11’ με τον Ντιγκινί να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά.

Από εκεί και πέρα προσπάθησε να ανέβει και η ΑΕΚ, έφτιαξε κάποιες φάσεις, όμως δεν απείλησαν και ιδιαίτερα τον Δημητρίου. Στο 25’ η ομάδα του Πετράκη ζήτησε πέναλτι, όμως ο ρεφ δεν έδειξε κάποια παράβαση, όμως η μπάλα φάνηκε να χτυπά στο ανοιχτό χέρι του Θάντι.

Ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος είχε τον έλεγχο στο παιχνίδι και στο 29’ με εξαιρετικό σουτ του Πίττα πήρε κεφάλι στο σκορ.

Η ομάδα της Λεμεσού μετά το γκολ που πέτυχε είχε την υπεροχή και ήταν καλύτερη. Στο 38 έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιγκινί και πάλι να μην βρίσκει την μπάλα για να σκοράρει.

Από την άλλη η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή στο πρώτο μέρος και μετά το γκολ που δέχτηκε δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος της 1-0.

Στο δεύτερο μέρος άλλαξε λίγο η εικόνα του αγώνα.

Η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο και έγινε περισσότερο απειλητική.

Στο 51’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Ναράνχο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Καρίγιο πίεσε ψηλά τον Απόλλωνα και έψαξε για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 66’ με μία καταπληκτική ενέργεια του Ακοράν, ο οποίος πέρασε ένα και δυό ποδοσφαιριστές μέσα στην περιοχή και έκανε ένα εξαιρετικό τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Δημητρίου για το 1-1.

Μετά το γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ ανέβηκε και απείλησε ξανά με τον Σπιρόφσκι όμως απόκρουσε ο Δημητρίου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και με αντεπίθεση με τον Φιλιώτη γύρισε στον Ντιγκινί και από κοντά έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους γαλάζιους της Λεμεσού.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ δεν υπέκυψε και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Η ομάδα του Καρίγιο είχε την κατοχή, πίεσε, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει. Ο Νταμπό σε ακόμη μία αντεπίθεση έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 92 για να «σκοτώσει» το παιχνίδι, όμως ο Τέουνκενς έκανε μεγάλη επέμβαση.

Έτσι η ΑΕΚ δέχτηκε την ήττα από τον Απόλλωνα με 2-1.

ΑΕΚ: Τέουνκενς, Θάντι (80’Κωνσταντίνου), Τρουγιόλς, Σπιρόφσκι, Σπόλιαριτς (46’Ακοράν), Χέιτλι, Νάντο (67’Αναστασίου), Φερνάντεθ, Γκονζάλεθ, Ναράνχο, Μακρής (46’Τρισκόφσκι).

Στον πάγκο: Τόνιο, Τρισκόφσκι, Αντωνιάδης, Ακοράν, Μοϊσόφ, Ανδρέου, Έκτορ, Αναστασίου, Κωνσταντίνου.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Δημητρίου, Πέδρο (55’Φιλιώτης), Γιούστε, Σάλαϊ, Αγκίρε, Ντένιτς (88’Νταμπό), Μάρκοβιτς (46’Χάμπος), Πίττας, Γιαννιώτας (88’Βασιλείου), Ντιγκινί, Μπένσοπ (63’Σακέτι).

Στον πάγκο: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Κατελάρης, Βασιλείου, Σακέτι, Χάμπος, Ματέι, Νταμπό, Γκακπέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χέιτλι (3η), Σπιρόφσκι, Θάντι / Ντιγκινί, Σάλαϊ (3η).

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend