Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Σε δημοπρασία Χριστουγεννιάτικος πίνακας του μικρού Λάμπρου από Καραισκάκειο
Σε δημοπρασία Χριστουγεννιάτικος πίνακας του μικρού Λάμπρου από Καραισκάκειο

Σε δημοπρασία Χριστουγεννιάτικος πίνακας του μικρού Λάμπρου από Καραισκάκειο


Ένα πίνακα Χριστουγεννιάτικο, με τίτλο «Το πιο Λαμπρό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο», τον οποίο ζωγράφισε ο 9χρονος Λάμπρος Καλλένος, ο οποίος πάσχει από μία ιδιάζουσα και σπάνια αιματολογική πάθηση, προσφέρει σε δημοπρασία με αρχική τιμή €250, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ο Λάμπρος Καλλένος είναι ένα αγόρι 9 ετών από την Κύπρο, ο οποίος από τριών εβδομάδων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sheba Medical Center στο Ισραήλ, στο οποίο νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Πάσχει από μία ιδιάζουσα και σπάνια αιματολογική πάθηση με το όνομα Kaposi Lymphangiomatosis (KLA), την οποία συναντάς σε μονοψήφιο αριθμό παιδιών ανά τον κόσμο.

Ο Λάμπρος ζει με τους γονείς του μόνιμα στο Ισραήλ, για να λαμβάνει ανελλιπώς εξειδικευμένη θεραπεία, ιδιαίτερη φροντίδα, και πολυεπιστημονική ιατρική παρακολούθηση, αφού η πορεία της νόσου του εξακολουθεί να είναι απρόβλεπτη και εύθραυστη ως προς την επιβίωσή του.

Πέρα των δυσκολιών που βιώνει καθημερινά, δεν παύει ούτε στιγμή να λειτουργεί και να ονειρεύεται όπως κάθε 9χρονο παιδί, με ιδιαίτερη αγάπη και ταλέντο στη ζωγραφική, όπου έχει διακριθεί και σε αρκετούς διαγωνισμούς.

Ο Λάμπρος, θέλοντας να στηρίξει το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, και συγκεκριμένα το Κέντρο Παιδικού Καρκίνου, ζωγράφισε ακόμα ένα υπέροχο πίνακα, Χριστουγεννιάτικο, με τίτλο «Το πιο Λαμπρό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο», τον οποίο το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα προσφέρει σε δημοπρασία, με αρχική τιμή €250.

Το τέλος της δημοπρασίας ορίστηκε την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020.

Send this to a friend