Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Προεδρική παρέμβαση επαναλειτουργεί τα σφαγεία υπό προϋποθέσεις
Προεδρική παρέμβαση επαναλειτουργεί τα σφαγεία υπό προϋποθέσεις

Προεδρική παρέμβαση επαναλειτουργεί τα σφαγεία υπό προϋποθέσεις

Μεγάλη αναστάτωση στην αγορά προκάλεσε η απόφαση του ιδιοκτήτη του σφαγείου Cypra να αναστείλει τη λειτουργία του προκαλώντας ανησυχίες και πιέσεις για έλλειψη κρέατος στην αγορά. Τα δεδομένα θορύβησαν και το Προεδρικό, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφασίζει την άμεση επαναλειτουργία των δυο σφαγείων υπό όρους και προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του στο philenews ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης, ανέφερε πως με το κλείσιμο του Cypra είναι σαφές πως αν πως θα υπάρξει κενό στην αγορά σε ότι αφορά τουλάχιστον τα βοειδή αφού το εν λόγω σφαγείο είναι το μοναδικό στον τομέα του. Σε ότι αφορά τα άλλα δυο σφαγεία, το Α & A και σε αυτό της Πόλεως Χρυσοχούς σφάζονται αιγοπρόβατα και χοίροι.

Σε ότι αφορά τα δυο υπό εξέταση σφαγεία, ο κ. Πίπης σημείωσε πως ακόμη και αν αδειοδοτηθούν και επαναλειτουργήσουν θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ακόμα και στην αντικατάσταση του εξοπλισμού τους στα σημεία όπου χρειάζεται. Είναι όμως ένα σημαντικό ερώτημα το προσωπικό με το οποίο θα επαναλειτουργήσουν.

Η προεδρική παρέμβαση

Υπό το βάρος των πιο πάνω δεδομένων, αποφασίστηκε να συσταθεί ειδική επιτροπή από τέσσερα υπουργεία (Γεωργίας, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας) για να ανοίξουν και να παρακολουθούνται στενά ότι δεν θα παρατηρηθούν τα προβλήματα του τελευταίου 15νθημέρου. Η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε λόγω της πίεσης των εμπλεκομένων στη σφαγή και εμπορία κρεάτων, αλλά σε μια προσπάθεια να μην παρατηρηθεί έλλειψη κρέατος στην αγορά.

Μετά από τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας θα συνεχίσει η αγορά να εφοδιάζεται απρόσκοπτα και θα αποφευχθεί τυχόν αισχροκέρδεια με εισαγωγές κρεάτων.

Παράλληλα, με τις ίδιες οδηγίες κατέστη σαφές ότι δεν θα επηρεαστούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τα κρούσματα κορωνοϊού στα δύο σφαγεία της Λευκωσίας από το υπουργείο Υγείας, αλλά και της Αστυνομίας και του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη εργασία.

Πηγή: philenews

Send this to a friend