Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αναβλήθηκε η υπόθεση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για το θάνατο του 10χρονου από τα Κλαυδιά
Αναβλήθηκε η υπόθεση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για το θάνατο του 10χρονου από τα Κλαυδιά

Αναβλήθηκε η υπόθεση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για το θάνατο του 10χρονου από τα Κλαυδιά

ΓΡΑΦΕΙ 0 ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αναβολή μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, με την ελπίδα μέχρι τότε να καταλαγιάσει το δεύτερο κύμα κορωνοιού που ταλαιπωρεί την Κύπρο (και όχι μόνο), δόθηκε στην υπόθεση των δύο γιατρών των Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, οι οποίοι κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια σε σχέση με τον θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, από τα Κλαυδιά, που συνέβη τον Μάιο του 2018.

Η δίκη των γιατρών Ηρακλή Παντελιδάκη και Κυριάκου Κυριακίδη ήταν ορισμένη χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, με την κατηγορούσα αρχή να κλητεύει για να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας τρία μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις για διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο, λόγω του αυξημένου αριθμού ατόμων, πέραν των έξι, που θα έπρεπε να ήταν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, αριθμός που θα παραβίαζε το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού, η δικαστής Δόνα Κωνσταντίνου αναγκάστηκε να αναβάλει τη δίκη μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, με την ελπίδα μέχρι τότε να έχει καταπολεμηθεί ο ιός και να διαφοροποιηθούν τα μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να ξεκινούσε η χθεσινή διαδικασία, θα έπρεπε εντός της αίθουσας του δικαστηρίου να βρίσκονταν τέσσερις δικηγόροι υπεράσπισης, δύο για κάθε κατηγορούμενο (συμπεριλαμβανομένου των βοηθών δικηγόρων), οι δύο κατηγορούμενοι στο εδώλιο, οι δύο δημόσιοι κατήγοροι που χειρίζονται την υπόθεση με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, η δικαστής και ο μάρτυρας. Σύνολο 10 άτομα… Οι δύο γιατροί αρνούνται ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στους κατηγορουμένους επιρρίπτονται ευθύνες για το γεγονός ότι δεν ζήτησαν εξέταση της ακτινογραφίας στην οποία υποβλήθηκε ο 10χρονος στο κεφάλι από τον ειδικό ακτινολόγο που ήταν καθήκον την επίδικη μέρα (11/5/2018) στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ο μικρός Σταύρος απεβίωσε το απόγευμα της ίδιας μέρας, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Είχε κτυπήσει στο κεφάλι ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα στο σχολείο του.

Send this to a friend