Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νοσοκομείο Λάρνακας χωρίς καρδιολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους και… καθαρίστριες
Νοσοκομείο Λάρνακας χωρίς καρδιολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους και… καθαρίστριες

Νοσοκομείο Λάρνακας χωρίς καρδιολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους και… καθαρίστριες

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Χωρίς ικανοποιητικό αριθμό καρδιολόγων, πνευμονολόγων και αναισθησιολόγων λειτουργεί, εδώ και αρκετό καιρό, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας… Παράλληλα, ο έβδομος όροφος του νοσοκομείου, που θα έπρεπε να λειτουργεί ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λειτουργεί… ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας λόγω έλλειψης εντατικολόγων.

Ο διευθυντής του νοσηλευτηρίου Γεώργιος Καροτσάκης δήλωσε στο LarnakaOnline ότι από το 1985, οπόταν λειτούργησε το νοσοκομείο, ουδέποτε διέθετε εντατικολόγους. Γι’ αυτό και η υφιστάμενη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου έχει ζητήσει όπως συμπεριληφθούν στους προϋπολογισμούς του ΟΚΥΠΥ για το 2021 τρεις θέσεις εντατικολόγων για το Νοσοκομείο Λάρνακας, έτσι ώστε ο όροφος να λειτουργήσει, επιτέλους, ως κανονική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα, ο κ.Καροτσάκης αποκάλυψε ότι έχουν αναβληθεί ή έχουν καθυστερήσει χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων. Ήδη, όπως είπε, έχουν προσληφθεί δύο νέοι αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο, ενώ εκκρεμεί η πρόσληψη ενός ακόμη. Υποστελεχωμένη παραμένει και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρνακας. Και τούτο, λόγω της φυγής τριών καρδιολόγων.

Ήδη, η διεύθυνση του νοσηλευτηρίου έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο όπως γίνει επίταξη καρδιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά την έλλειψη πνευμονολόγων, ο κ.Καροτσάκης εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της μεταφοράς δύο πνευμονολόγων στο νοσοκομείο αναφοράς λόγω του αυξημένου αριθμού ασθενών με Covid – 19. Είναι γι’ αυτό το λόγο που γίνονται προσπάθειες για επίταξη πνευμονολόγων από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να επανδρωθεί σωστά το Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα ζητήματα που ταλανίζουν το νοσηλευτήριο της Λάρνακας συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με τον πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ Μάριο Παναγίδη, στην παρουσία ανώτερων στελεχών του οργανισμού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ, με σκοπό την τροχιοδρόμηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, τα οποία ταλαιπωρούν αφάνταστα τους ασθενείς. Εκτός από τις ελλείψεις στην Καρδιολογική και Πνευμονολογική Κλινική, έγινε αναφορά και στην έλλειψη ωρομίσθιου προσωπικού.

Όπως λέχθηκε, από τις αρχές του 2020, όταν λειτούργησε η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όχι μόνο δεν επανδρώθηκε με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά ούτε καινούργιες καθαρίστριες δεν έχουν προσληφθεί. Ως εκ τούτου, οι υφιστάμενες καθαρίστριες που εργάζονταν στο παλιό κτήριο του νοσοκομείου, αναγκάζονται να εργάζονται και στη νέα πτέρυγα…

Send this to a friend