Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΕΡΕΝΤΟΣ STORIES Μια παρέα από τη Λάρνακα στο Μουτουλλά
Μια παρέα από τη Λάρνακα στο Μουτουλλά

Μια παρέα από τη Λάρνακα στο Μουτουλλά

Ο Μουτουλλάς είναι χωριό της περιοχής Μαραθάσας. Ήξερα ότι παράγει μήλα, κεράσια, ροδάκινα, δαμάσκηνα. Οι φωτογραφίες που αναρτώ μας λένε ότι τα παλιά χρόνια είχε και αμπέλια.

Η ομάδα εκδρομέων ή παραθεριστών από τη Λάρνακα, γύρω στο 1930, πήγαινε περιπάτους στις όμορφες διαδρομές του χωριού ( στην «Κάτω Βρύση» με το θεραπευτικό νερό, στα «Λουτρά της Ρήγαινας»). Πήγαινε όμως και εκεί που είχε αμπέλια και γευόταν τα φρέσκα σταφύλια από τις κουζούπες των αμπελιών. Σήμερα το χωριό διοργανώνει το φεστιβάλ «Δρόμοι του Νερού και του Δάσους» με οργανωμένους περιπάτους και θεατρικά δρώμενα. Τα κατοπινά χρόνια πήγαιναν για εξοχή στις Πλάτρες.

Σε μια από τις φωτογραφίες βλέπουμε τον Κωστάκη Κακούλλα ( με μαύρο περιβραχιόνιο, αφού το 1932 πεθανε ο πατέρας του Γεώργιος Χριστοφίδης Κακουλλής, καθηγητής της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας). Σε μιά άλλη φωτογραφία, βλέπουμε κοπέλλες από την παρέα μπροστά από μεγάλο κτήριο με Κυπριακές ενδυμασίες και με σύνεργα ( ζυγαριές, κοφίνια, κούζες).

Μαζί με τον Κακούλλα ήταν και οι αδελφές του Φαίδρα, Ελενίτσα, Ηλέκτρα και Κίκα καθώς και ο αδελφός του Ναπολής. Επίσης μαζί του ο φίλος του Αντωνάκης Δημητρίου και πιθανόν και ο Κλέαρχος Λυσσιώτης. Παρακαλώ τους φίλους αν αναγνωρίσουν και άλλα πρόσωπα να τα αναφέρουν.

Ευχαριστώ την Ευρυδίκη Κακούλλα-Τίμινη για την παραχώρηση των φωτογραφιών από το πλούσιο αρχείο της οικογένειάς της και τις πληροφορίες.

Λούης Περεντός

Send this to a friend