Home ΛΑΡΝΑΚΑ O ιερέας του ναού της Παναγίας Φανερωμένης, παπα Μιχάλης Γεωργίου
O ιερέας του ναού της Παναγίας Φανερωμένης, παπα Μιχάλης Γεωργίου

O ιερέας του ναού της Παναγίας Φανερωμένης, παπα Μιχάλης Γεωργίου

O ιερέας του ναού της Παναγίας Φανερωμένης, παπα Μιχάλης Γεωργίου (γεν. 1959), γνώρισε και αγάπησε από μικρό παιδί τη λατρευτική ζωή της εκκλησίας, καθώς ο πατέρας του Παύλος Γεωργίου Κουττουρής, ήταν νεωκόρος στις εκκλησίες του Αγίου Λαζάρου και του Αγίου Γεωργίου Κοντού, κηροποιός και οδηγός του Μητροπολίτη. Όταν λοιπόν πήγαινε τον Μητροπολίτη να λειτουργήσει στις εκκλησίες της επαρχίας, ο πατέρας του έπαιρνε μαζί του τον μικρό Μιχάλη. Εκεί γνώρισε την ταπεινή μυσταγωγία της εκκλησίας και το ορθόδοξο ήθος των απλών ανθρώπων της υπαίθρου, γεγονότα που τον επηρέασαν βαθιά και τον οδήγησαν αργότερα στην ιεροσύνη.


Χειροτονήθηκε διάκος στις 8 Νοεμβρίου του 1981 στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνης Τερσεφάνου και έγινε ο προσωπικός διάκος του Μητροπολίτη.

Στις 28 Οκτωβρίου 1990 χειροτονήθηκε ιερέας στον Μητροπολιτικό ναό Σωτήρος και έκτοτε υπηρετεί τον Χριστό στην εκκλησία της Φανερωμένης. Είναι επίσης ένας από τους 4 ιερείς που υπηρετεί στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού.
Ο παπα Μιχάλης κάνει πράξη την χριστιανική έννοια της Αγάπης.

Ευχαριστεί τον Θεό που αξιώθηκε και έγινε δότης μυελού των οστών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και μπόρεσε να σώσει νεαρή γυναίκα από την Αυστρία που έπασχε από λευχαιμία.
Ήταν νυμφευμένος με την πρεσβυτέρα Αθανασία που έφυγε από τη ζωή στις 13 Νοεμβρίου 2016.


Η απλότητα, η καταδεκτικότητα και το χιούμορ του τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στο εκκλησίασμα και σε όλους τους Λαρνακείς!

Πηγή : Σωκράτης Αντωνιάδης / Σκαλιώτικες Αναδρομές

Send this to a friend