Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ “Από την Κύπρο με Αγάπη” στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Μουσικών στη Βουλγαρία από τις συμπολίτισσες μας Ξένια και Βασούλα Παρασκευά (videos)
“Από την Κύπρο με Αγάπη” στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Μουσικών στη Βουλγαρία από τις συμπολίτισσες μας Ξένια και Βασούλα Παρασκευά (videos)

“Από την Κύπρο με Αγάπη” στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Μουσικών στη Βουλγαρία από τις συμπολίτισσες μας Ξένια και Βασούλα Παρασκευά (videos)

Ειρήνη Αντωνίου

Περήφανη την Κύπρος μας και συγκεκριμένα τη Λάρνακα κάνουν δυο νεαρές ταλαντούχες συμπολίτισσες μας, δυο αδελφές, που κάνουν τα μεταπτυχιακά τους στη Βουλγαρία. Πρόκειται για τις Βασούλα και Ξένια Παρασκευά, όπου η Βασούλα σπουδάζει όπερα και η Ξένια το μεταπτυχιακό της στο μιούζικαλ.

Οι δυο νεαρές συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Μουσικών Via Bondica στη Βουλγαρία,  με την ονομασία “Από την Κύπρο με Αγάπη”.

Επικοινωνήσαμε με τον πατέρα των δυο κοριτσιών τον κ. Μάριο Παρασκευά, ο οποίος μας ανέφερε ότι “η Ξένια Παρασκευά παρουσίασε δυο τραγούδια με μουσική δική της και στίχους του Ευαγόρα Παλλικαρίδη,  Από το κόκκινο τετράδιο. «Το Κόκκινο Τετράδιο» του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, 159 σελίδων, φωτοαναπαραγωγή του αυθεντικού τετραδίου που ο ίδιος έγραψε, 17χρονος τότε, με 54 καλλιγραφικά χειρόγραφα ποιήματά του, χαρισμένο στη 16χρονη αγαπημένη του Λύα Χατζηαδάμου, που τον Ιούλιο του 1955 μετανάστευσε στη Νότιο Αφρική.”

#

Send this to a friend