Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Για την πρώτη νίκη η Ντόρτμουντ απέναντι στη προβληματική Ζενίτ
Για την πρώτη νίκη η Ντόρτμουντ απέναντι στη προβληματική Ζενίτ

Για την πρώτη νίκη η Ντόρτμουντ απέναντι στη προβληματική Ζενίτ

Απόψε στις 22:00 η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Ζενίτ στο «Iduna Park» για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ντόρτμουντ: Με ήττα επέστρεψε από τη Ρώμη, χάνοντας με 3-1 από τη Λάτσιο. Έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 από πολύ νωρίς, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει. Στο 71′ ο Χάλαντ με δικό του τέρμα αναπτέρωσε τις ελπίδες των Γερμανών για να πάρουν κάτι από το «Ολίμπικο», ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Άκπα Άκπρο πέτυχε και το τρίτο γκολ για τη Λάτσιο, σκοτώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Για τη Bundesliga πήρε τη τρίτη συνεχόμενη της νίκη, κερδίζοντας τη Σάλκε με 3-0. Σ’ εκείνο τον αγώνα, με το αμυντικό σχήμα που παρέταξε η Σάλκε, δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα, καθώς το πρώτο γκολ ήρθε στο 55′. Στο 61′ ο συνήθης ύποπτος Χάλαντ έκρινε τον αγώνα, ενώ στο 78′ ο Χούμελς διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αγωνιστικά νέα: Εκτός για τη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στη Ζενίτ έχουν τεθεί οι Τσαν, Σμέλτζερ και Ζαγκαντού.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπίρκι, Μενιέ, Ακανζί, Χούμελζ, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Βίτσελ, Σάντσο, Ρόιζ, Αζάρ, Χάαλαντ.

Ζενίτ: Γνώρισε την ήττα στη πρεμιέρα από τη Μπριζ με 1-2 στην έδρα της. Είχε τις ευκαιρίες της, όντας καλύτερη από την αντίπαλο της, όμως μόνο μία κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ. Στο 63′ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να αντιδράσει με τον Λόβρεν αλλά και τη βοήθεια του τερματοφύλακα της Μπριζ. Απ’ εκείνη τη στιγμή κι έπειτα έδωσε όλο το βάρος στην επίθεση με αποτέλεσμα η αμυντική της λειτουργία να μένει κενή. Έτσι η Μπριζ βρήκε την ευκαιρία και χτύπησε στο 93′, παίρνοντας τη νίκη με 1-2. Με το ίδιο σκορ γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο γήπεδο της, αυτή τη φορά από τη Ρουμπίν Καζάν για το πρωτάθλημα. Βέβαια, πάλι καλά θα λέει που το σκορ του αγώνα με τη Ρουμπίν έμεινε στο 1-2, αφού οι φιλοξενούμενοι σε τρεις περιπτώσεις είδαν την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Μετά απ’ αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα και την αρνητική εικόνα που βγάζει η Ζενίτ στα τελευταία παιχνίδια, έχει τεθεί θέμα με Σέμακ και για πρώτη φορά βρίσκεται υπό πίεση.

Αγωνιστικά νέα: Τον αποψινό αγώνα θα χάσουν οι τραυματίες Αζμούν και Μάλκομ.

Πιθανή ενδεκάδα: Κερζακόβ, Καραβάεβ, Λόβρεν, Ρακίτσκι, Ντάγκλας Σάντος, Μπάριος, Οζντόεβ, Ερόχιν, Κουζιάεβ, Ντριούσι, Τζιούμπα.

Προϊστορία: Ντόρτμουντ και Ζενίτ έχουν συναντηθεί πριν από εξίμισι χρόνια στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στους διπλούς αγώνες που έγιναν η Ντόρτμουντ πέτυχε μεγάλη νίκη μέσα στη Ρωσία με 2-4, για να ηττηθεί στον επαναληπτικό με 1-2. Παρ’ όλα αυτά ήταν η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

19.03.14 Champions League Ντόρτμουντ Ζενίτ 1 : 2
25.02.14 Champions League Ζενίτ Ντόρτμουντ 2 : 4

 

Fast Bet: Σας πιέζει ο χρόνος; Δημιουργήστε το δελτίο σας εύκολα κι απλά!

 

tags:

Send this to a friend