Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η Μύρια Βασιλείου η νέα πρόεδρος της ΠΟΕΔ
Η Μύρια Βασιλείου η νέα πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Η Μύρια Βασιλείου η νέα πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Συνεχίζουν με γυναίκα στο πηδάλιο οι δάσκαλοι, αφού μετά την αποχώρηση της Ρέας Παπαγεωργίου τα ηνία της ΠΟΕΔ αναλαμβάνει η Μύρια Βασιλείου.
 
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η Εκλογική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των γενικών αντιπροσώπων της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δασκάλων στην Χοιροκοιτία, όπου καταρτίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΔ. Για τα επόμενα χρόνια, στο τιμόνι της οργάνωσης των εκπαιδευτικών θα βρίσκεται η Μύρια Βασιλείου.
 
Είναι η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της οργάνωσης των δασκάλων, μετά τη Ρέα Παπαγεωργίου, η οποία είχε αναλάβει προσωρινά καθήκοντα προέδρου, από τον περασμένο Ιούλιο, μετά την πρόωρη αποχώρηση του Φίλιου Φυλακτού.

«Από σήμερα αναλαμβάνω επίσημα καθήκοντα. Αποτελεί για μένα μία μεγάλη πρόκληση, επειδή η εκπροσώπιση του κλάδου είναι πολύ σημαντική και τοποθετούμαστε στην πρώτη γραμμή πλέον. Είναι μεγάλη τιμή που η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορεία με πρότεινε να αναλάβω αυτή τη θέση και μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω από το υψηλότερο δώμα της ΠΟΕΔ, την συνδικαλιστική μου πορεία και είναι και μεγάλη υποχρέωση επειδή χρειάζεται σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Αναλαμβάνω αυτή τη θέση με υπερηφάνεια». 
 
Η κ. Παπαγεωργίου για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν διεκδίκησε εκ νέου την προεδρία της οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα είχαν γίνει οι εκλογές των δασκάλων και οι ψηφοφόροι ανέδειξαν μεγάλη νικήτρια την ΠΑ.ΔΕ.Δ Πρωτοπορία, με 31,69%, ενώ ακολουθεί η Α.ΚΙ.ΔΑ με μικρή διαφορά, με το ποσοστό των ψήφων που κατέκτησε να ανέρχεται στο 31,48%.
 
Στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Οργάνωσης παραμένει ο Χάρης Χαραλάμπους, στη θέση του Αντιπροέδρου παραμένει ο Απόστολος Σκουρουπάτης και στη θέση του ταμεία παρέμεινε ο Πάμπος Χαραλάμπους. Στη θέση του βοηθού γενικού γραμματέα είναι ο Κώστας Κωνσταντίνου, στη θέση του οργανωτικού είναι ο Λεωνίδας Χατζηλοΐζου, και στη θέση του βοηθητικού οργανωτικού ο Αντώνης Τινής.

Send this to a friend