Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κακουργιοδικείο Λάρνακας: 9 χρόνια φυλάκιση σε 32χρονο για ναρκωτικά
Κακουργιοδικείο Λάρνακας: 9 χρόνια φυλάκιση σε 32χρονο για ναρκωτικά

Κακουργιοδικείο Λάρνακας: 9 χρόνια φυλάκιση σε 32χρονο για ναρκωτικά

Καταδικάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σ’ εννέα χρόνια φυλάκισης για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Ενώ ήταν υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για την υπό αναφορά υπόθεση, διέπραξε παρόμοια αδικήματα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο του 2018 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας να του επιβάλει επιπρόσθετη ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Κι όμως, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ευεργετήθηκε με προεδρική χάρη και αναστολή της ποινής του κατά 1/4 και ως εκ τούτου αντί ν’ αποφυλακιστεί τον Μάιο του 2022, αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2020. Τέσσερις μήνες, όμως, μετά την αποφυλάκισή του και συγκεκριμένα στις 24 Ιουλίου 2020 συνελήφθη εκ νέου από την ΥΚΑΝ να μεταφέρει στην περιοχή του συνοικισμού Καμάρων, στη Λάρνακα, τσάντα που περιείχε περίπου ένα κιλό μαριχουάνας. Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης και παράλληλα διέταξε την ενεργοποίηση του υπόλοιπου της φυλάκισής του, δηλαδή επιπλέον 773 μέρες!

Πρόκειται για 30χρονο, από τη Λευκωσία, ο οποίος είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, που παρακολουθείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στην υπόθεση των Καμάρων που διαπράχθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο κατηγορούμενος εκτελούσε χρέη διανομέα, ενώ τα ναρκωτικά ανήκαν σε τρίτο πρόσωπο που γνώρισε ο 30χρονος ενόσω βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές.

Το πρόσωπο αυτό του είχε δώσει οδηγίες να παραλάβει την μαριχουάνα και να την μεταφέρει έναντι αμοιβής 925 ευρώ, ποσό που εντοπίστηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου κατά τη σύλληψή του.

Επιβάλλοντάς του την ποινή φυλάκισης (οκτώ χρόνια, συν 773 μέρες), ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Ν. Σάντης τόνισε στην απόφασή του πως «ο κατηγορούμενος έπρεπε να είχε προβληματιστεί ευθύς εξ’ αρχής, ζυγιάζοντας προσεκτικότερα τα δυνητικά παρεπόμενα των πράξεων του, έχοντας κατά τεκμήριο και καλή γνώση τι σημαίνει εγκλεισμός στις Κεντρικές Φυλακές.

Απεναντίας, εγκλημάτησε ενώ είχε ευεργετηθεί κιόλας με αναστολή της ποινής φυλάκισης που εξέτιε, πάλι για υποθέσεις ναρκωτικών, παραβιάζοντας τους σχετικούς όρους που του έθεσε η Πολιτεία».

Καταλήγοντας, το Κακουργιοδικείο σημειώνει ότι αυτή η συμπεριφορά του 30χρονου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι διέπραξε αδίκημα σε σχέση με ναρκωτικά ενώ τελούσε σε υποδικία για παρόμοια υπόθεση, αποτελεί ένδειξη ότι πρόκειται για άτομο προς έκδηλη ροπή προς την προμήθεια (εμπόριο) ναρκωτικών, γεγονός που περιορίζει τα περιθώρια επιείκειας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend