Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η ποινή στον 34χρονο που απειλούσε τον Κωστρίκη
Η ποινή στον 34χρονο που απειλούσε τον Κωστρίκη

Η ποινή στον 34χρονο που απειλούσε τον Κωστρίκη

Πρόστιμο ύψους 900 ευρώ επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον 34χρονο που κατηγορήθηκε για την υπόθεση απειλών κατά του Δρ. Κωστρίκη προ μηνών και συγκεκριμένα την 29η Απριλίου.

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε πρόστιμο 700 ευρώ για το αδίκημα της απειλής και άλλα 200 ευρώ για το αδίκημα της αποστολής μηνύματος δια δημόσιου δικτύου επικοινωνιών με σκοπό την πρόκληση ενόχλησης σε άλλο πρόσωπο.

Ως γνωστόν, ο 34χρονος ομολόγησε την πράξη του και απολογήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος είχε επικοινωνήσει τρεις φορές τηλεφωνικώς με το γραφείο του κύριου Κωστρίκη και άφησε ηχητικά μηνύματα στα οποία ανέφερε «Κύριε Κωστρίκη ξέρουμε ότι είσαι ένας άθεος και μουσουλμάνος και δουλεύεις για τις σκοτεινές δυνάμεις του Μπιλ Γκέιτς και αν σε ξανά ακούσουμε να φκεις να πεις για το εμβόλιο θα οργανωθούμε και θα σε εξαφανίσουμε από το μπάκραουντ».

Το Δικαστήριο στην απόφαση του έλαβε υπόψη τις προσωπικές περιστάσεις του 34χρονου, μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας που προκάλεσε ένταση, συνακόλουθη της οποίας ήταν η έκνομη συμπεριφορά του.

«Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σοβαρές επιπτώσεις από την αδικοπραγία σου ή οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη, ότι έχεις μετανιώσει για τις παράνομες πράξεις σου και απολογήθηκε για αυτές από την πρώτη στιγμή και μάλιστα δημόσια μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης σου… καθώς επίσης και οι επιπτώσεις που είχε λόγω της υπόθεσης σε προσωπικό επίπεδο, θα σε αντιμετωπίσει με επιείκεια, ειδικότερα εφόσον είσαι πρόσωπο λευκού ποινικού μητρώου, που έδρασες λόγω έντασης, από συναισθηματική φόρτιση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δικαστής στην απόφαση του.

Το Δικαστήριο στην απόφαση του επισημαίνει και το γεγονός ότι «ο Δρ. Κωστρίκης είναι ένα από τα πρόσωπα που εργάστηκαν σκληρά, σε μια δύσκολη περίοδο, ανέλαβαν δράση, διαφώτισαν, καθησύχασαν ή προειδοποίησαν όταν έπρεπε και ανέλαβαν την ευθύνη μίας κρίσης στην υγεία που αποτελούσε και μία πρόκληση για την οικονομία, τις κοινωνικές δομές και πολλά άλλα».

Ο δικηγόρος του Κατηγορουμένου Στυλιανός Κ. Αυγουστή, μετά την έκδοση απόφασης, ανέφερε: 

«Το Δικαστήριο, κατά την επιβολή της ποινής, έλαβε ιδιαίτερα υπόψιν του ότι ο Κατηγορούμενος από τη πρώτη στιγμή εξέφρασε την μεταμέλεια του και την απολογία του για τα αδικήματα τα οποία κατηγορείτο. Επιπλέον, λήφθηκε υπόψιν η άμεση παραδοχή του κατηγορουμένου τόσο ενώπιον των ανακριτικών όσο και ενώπιον των δικαστικών αρχών αλλά και το γεγονός ότι ο εγκλεισμός του κατηγορουμένου λόγω της πανδημίας (COVID-19) του προκάλεσε ένταση και ως εκ τούτου οδηγήθηκε στην εν λόγω έκνομη συμπεριφορά. Εν σχέσει με την επιβαλλόμενη, από το Δικαστήριο, ποινή, αναφέρω ότι, παρά το γεγονός ότι το αδίκημα της Απειλής του Άρθρου 91Α του Περί Ποινικού Κώδικα Νόμου, ΚΕΦ.154, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη, το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψιν την αγόρευση μου για το μετριασμό της ποινής του πελάτη μου και δη τις συνθήκες διάπραξης των αδικημάτων, τις προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις του κατηγορουμένου, έκρινε ότι, στην προκειμένη περίπτωση, η αρμόζουσα ποινή είναι η χρηματική ποινή. Ως εκ των ανωτέρω, θεωρώ ότι η εν λόγω Απόφαση είναι ορθή και δίκαιη και ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο αρμόζει τόσο στα αδικήματα, τα οποία διέπραξε, όσο και στις προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις».

Πηγή: avant-garde.com.cy

Send this to a friend