Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκδήλωση συμπαράστασης προς τους νοσηλευτές που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά
Εκδήλωση συμπαράστασης προς τους νοσηλευτές που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τους νοσηλευτές που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν χθες το πρωί (στις 10π.μ.), για μία ώρα, δεκάδες εργαζόμενοι, κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς, εις ένδειξη συμπαράστασης προς τους τρεις συναδέλφους τους που κινδυνεύουν να μείνουν… ξεκρέμαστοι και χωρίς εργασία.

Πρόκειται για τους τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοιού εργάζονταν σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο κι επιτάχθηκαν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο διάταγμα επιστράτευσης νοσηλευτικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας. Τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο, ο ΟΚΥΠΥ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα κατά πόσο αυτοί οι νοσηλευτές θα προσληφθούν μόνιμα στο κρατικό νοσηλευτήριο παρά τις αρχικές υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί, την ίδια ώρα που οι εργοδότες τους στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο έχουν ήδη προσλάβει αντικαταστάτες τους.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρέστη και ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Λάρνακας- Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης, ο οποίος δήλωσε ότι ο οργανισμός εξετάζει την περίπτωση των τριών νοσηλευτών, επισημαίνοντας και την ανθρωπιστική πτυχή του θέματος.

Στη διαμαρτυρία παρέστη ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, εκπρόσωποι συντεχνιών και απλοί πολίτες, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν πρωτίστως την ευγνωμοσύνη τους για τους νοσηλευτές του νοσοκομείου αναφοράς ως προς το λειτούργημα που επιτελούν τους τελευταίους μήνες, αλλά και την συμπαράστασή τους προς τους τρεις συγκεκριμένους νοσηλευτές, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από τους πρόσφατους διορισμούς.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend