Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Τσιούτης: Προτείναμε επέκταση και πιο έντονα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο (VID)
Δρ. Τσιούτης: Προτείναμε επέκταση και πιο έντονα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο (VID)

Δρ. Τσιούτης: Προτείναμε επέκταση και πιο έντονα μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο (VID)

Τις προτάσεις που έχουν θέσει στον Υπουργό Υγείας και αναμένεται να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν από ώρα σε ώρα από το Υπουργικό Συμβούλιο, εξήγησε στην εκπομπή “Alpha Καλημέρα”, το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης.

“Οι προτάσεις που έχουμε αναφέρει και θα ανακοινωθούν είναι δηλαδή μείωση των μαζικών συναρθροίσεων αλλά και επέκταση κάποιων μέτρων σε όλες τις επαρχίες ενώ έχω την εντύπωση ότι κάποια μέτρα θα γίνουν πιο έντονα στην επαρχία Πάφου και Λεμεσού.”

Ο Δρ. Τσιούτης τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση των μέτρων, επισημαίνοντας πως πλέον έχουμε φύγει από τη φάση με τα clusters και έχουμε περάσει στη φάση της ενδοκοινοτικής μετάδοσης του ιού.

“Βασική παλαιαρχή με την οποία θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι μας, είναι πως όπου και αν πηγαίνουμε θα πρέπει να θεωρούμε ότι υπάρχει ένα θετικό περιστατικό εκεί πέρα. Πιστεύουμε σε πολλά γεωγραφικά σημεία της χώρας έχουμε κανονικά μετάδοση μέσα στην κοινότητα, το οποίο εξηγεί ότι βρίσκουμε αρκετούς με συμπτώματα, αρκετά άτομα σε καινούργιες εστίες. Είμαστε σε πολύ κρίσιμο τώρα.”

Τα έκτακτα μέτρα παγκύπρια και τα επιπλέον για τη Λεμεσό

Σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου ισχύουν τα ακόλουθα έκτακτα μέτρα:

Περιορισμός συναθροίσεων σε οικίες και δημόσιους χώρους στα 10 άτομα
75 άτομα μέγιστος αριθμός σε εκκλησίες
Αθλητικοί αγώνες χωρίς θεατές
Μέγιστος αριθμός ανθρώπων σε υποστατικά εστίασης στα 75 άτομα εσωτερικά και 150 εξωτερικά
Απαγορεύεται το cocktail party και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα
Σε χώρους λιανικού εμπορίου, φαρμακεία κ.λπ. μεταξύ 8 και 9 το πρωί θα εξυπηρετούνται μόνο άτομα άνω των 60 ετών και άτομα με αναπηρίες
Αυστηρότερα μέτρα για την Λεμεσό

Για την επαρχία της Λεμεσού από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι 26 Οκτωβρίου ααποφασίστηκαν τα εξής επιπλέον μέτρα:

Όλοι οι χώροι εστίασης στη Λεμεσό θα λειτουργούν μέχρι τις 22:30 το βράδυ
Η κίνηση στους δρόμους θα περιορίζεται μέχρι τις 23:30

Πηγή: alphanews.live

 

Send this to a friend