Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αιτήσεις μέχρι 31 Οκτωβρίου για το πρόγραμμα υποτροφιών «Jumpstart»
Αιτήσεις μέχρι 31 Οκτωβρίου για το πρόγραμμα υποτροφιών «Jumpstart»

Αιτήσεις μέχρι 31 Οκτωβρίου για το πρόγραμμα υποτροφιών «Jumpstart»

Τους τελευταίους μήνες, βιώνοντας μια πρωτόγνορη κατάσταση που έχει προκαλέσει ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στη νέα τάξη πραγμάτων. Η πανδημία αναπόφευκτα έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας καθώς και όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στον οικονομικό προϋπολογισμό κάθε οικογένειας, καθώς τα έσοδα μειώνονται χωρίς όμως να λιγοστεύουν οι υποχρεώσεις ενός σπιτιού. Κι όταν μάλιστα οι γονείς πρέπει να ανταπεξέλθουν στα έξοδα ενός νέου φοιτητή, η προσπάθεια τους αποκτά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και πίεσης. Ανεξάρτητα, όμως, από το πόσο αντίξοες είναι οι συνθήκες, για ένα γονιό η ακαδημαϊκή μόρφωση του παιδιού του αποτελεί πάντα την πρώτη προτεραιότητα του.

Προσμετρώντας τις δυσκολίες, ιδιαίτερα την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, η Ελληνική Τράπεζα στέκεται ξανά στο πλευρό των φοιτητών και των γονιών τους μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών “Jumpstart”, το οποίο απευθύνεται σε νέους φοιτητές.

Η στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας σε αυτή τη χρονική συγκυρία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ταξίδι της μάθησης και της δημιουργίας καλύτερων προϋποθέσεων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, μέσα από την απόκτηση ακαδημαϊκών προσόντων από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών “Jumpstart”, η Ελληνική Τράπεζα παρέχει 20 υποτροφίες, €2,000 ανά έτος, μέχρι και το 4ο έτος των σπουδών του κάθε φοιτητή στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων οικονομικού, κοινωνικού και ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους απόφοιτους του 2020 ιδιωτικών/δημόσιων λυκείων και τεχνικών σχολών της Κύπρου και στρατιώτες που έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους το 2020.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλους όσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα “Jumpstart”, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τη διαδικασία αξιολόγησης για την παροχή υποτροφίας έχουν αναρτηθεί στη σελίδα jumpstart.hellenicbank.com

Ήδη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας jumpstart.hellenicbank.com στις 2 Οκτωβρίου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Επισημαίνεται ότι το  Πρόγραμμα Υποτροφιών “Jumpstart” υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ήδη το Πρόγραμμα εγκαινιάστηκε και υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι, με 20 φοιτητές να επωφελούνται του Προγράμματος και να συνεχίζουν μέχρι και το τέταρτο έτος των σπουδών τους με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας.

Send this to a friend